Aktuelle nyheder - Byggeri

Hvordan kan jeg selv lave min egen terrasse?

Hvordan kan jeg selv lave min egen terrasse?

ANNONCE: Hvis du overvejer at lave en ny terrasse, er det ikke den sværeste opgave. Det skal dog siges, at det kan være hårdt for kroppen at kravle rundt på knæene når fliserne skal lægges.

Del artiklen på

Når man selv skal lægge en terrasse, skal man sørge for at underlaget er fast, hårdt og lige. Jo mere lige undergrunden er, jo bedre resultat opnår du. Brug gerne en afretter til sandet, så du undgår ujævnheder. Hvis du vil være helt sikker på at der lige meget sand på hele arealet, er der nogle der anvender et waterpas.

Din guide om brolæggersand

Først og fremmest, bør du vide at brolæggersand er en af ”hovedingredienserne” når der skal lægges fliser. Hvis du følger en guide om brolæggersand, er du mere sikker på at få det rette underlag. Med det rette underlag, ved du lige pludselig også hvor langt ned i jorden du skal grave så fliserne kommer til at passe med resten af terrænet. Det betyder for dig og de øvrige mennesker der skal gå på fliserne, at dine fliser ikke er alt for høje eller lave forhold til for eksempel græsplænen. Hvis det er meningen at terrassen skal forhøjes forhold til det andet i haven, skal der lægges mere brolæggersand på.

Vælg de rette havefliser

Når bunden er lagt rigtigt, skal der efterfølgende fliser på. Man kan få havefliser i mange forskellige udformninger, farver og størrelser. Inden du begynder på at lave din egen terrasse, bør du undersøge flisemarkedet først. På denne måde opnår du det resultat du ønsker dig. Du kan finde havefliser på tilbud både på internettet, i byggemarkeder eller i brolægningsfirmaer. Udvalget er stort, mens dit eget krav er lille. Dette er endnu en af grundene til at undersøge markedet inden du beslutter dig. Sørg også altid for at købe lidt ekstra fliser når du er i gang. Som regel går der nogle fliser til med beskæring, så du får pæne kanter og afslutninger på din terrasse.

Vi kan anbefale dig at besøge tilbudskongen.dk der finder de bedste tilbud online

Er du ikke gør-det-selv typen?

Så skal du ikke fortvivle. Det er ikke alle mennesker der enten har mod på selv at gå i gang, eller ved hvordan man skal gøre det rigtigt. Ved at anvende et haveservice firma, har du hurtigere fået lagt ny terrasse end ved selv at gøre det, og resultatet bliver efter dine ønsker. På denne måde sparer du en masse tid. Tiden på at lave en terrasse, kunne du lige så godt bruge på at nyde din nye terrasse. Selvtilfredsheden ved selv at lave tingene, er dog større end hvis det er andre der har lavet det for dig.

Er du gør-det-selv typen?

Så er det med at komme i gang. Alting har en første gang. Hvis det er din første gang at lægge din egen terrasse, er der heldigvis en masse inspiration man kan hente. Det betyder at du kan søge rundt på internettet eller besøge nogle fagfolk. Fagfolk hjælper gerne med råd og vejledning, selvom du selv vil bygge det. Dette kan være en stor fordel, fordi du pludselig får de rette informationer om hvordan du skal bruge brolæggersand, banke fliserne sammen og få det ønsket resultat, og stadig selv udføre opgaven.

Start med at bygge din terrasse

Når du skal bygge en terrasse, skal du finde ud af beliggenheden på den. For at opnå mest glæde på terrasse, bør den lægges der hvor der er mest sol, så mange timer om dagen som muligt. Du kommer ikke til at opnå en stor glæde på terrassen, hvis den ligger i skyggen. Endvidere må en terrasse gerne have et godt udsyn over haven, blomsterne, markerne, havedammen eller børnenes legeplads.

Du skal også vide hvor stor og hvor mange m2 den skal være. Her er det en god ide at måle op og måle ud med snore og små bygningspæle. På denne måde, er det nemmere at forestille sig det færdige resultat.

 

Læs mere om Byggeri

20/2 2020
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.