Aktuelle nyheder - Byggeri

Indbrud i håndværkerbiler koster virksomhederne dyrt

Indbrud i håndværkerbiler koster virksomhederne dyrt

Flere og flere håndværkerbiler er udsat for indbrud, hvor ikke bare bilen bliver udsat for skade, men hvor der ofte forsvinder værktøj og maskiner for store værdier

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En af de virksomheder, der flere gange har været udsat for indbrud, er snedker-tømrerfirmaet Helmer Christiansen med omkring 50 ansatte i Karlslunde syd for København.

Virksomheden ejes af formanden for SMV-Danmark, Niels Techen, der siger til BygTek, at han alene har oplevet seks indbrud i firmabilerne inden for den seneste tid:

- Både bilerne er blevet ødelagt, og al indhold af værdi er forsvundet. Konsekvenserne er voldsomme. Dels er det bøvlet at få genskaffet al værktøjet, og dels at svenden ikke kan komme ud og udføre opgaven. Derfor er det omkostningstungt, hver gang, vi får tømt en bil, siger Niels Techen.

Selvrisiko
Han forklarer videre, at forsikringen slet ikke fuldt ud dækker alle de omkostninger, virksomheden påføres, herunder at der også er en selvrisiko:

- Og er der for mange skader, risikerer man jo også, at forsikringsselskabet ser på, om det er lønsomt at have den pågældende virksomhed som kunde. Derfor risikerer man præmiestigninger, hvad vi dog endnu ikke har været ude for. Men fortsætter tendensen, er jeg overbevist om, at hele byggebranchen pålægges højere forsikringspræmier, siger SMV Danmarks formand.

Biler nu sikret
Han har efter de mange indbrud i bilerne undersøgt mulighederne for at sikre bilerne, og derfor har han indtil videre blandt andet valgt at DNA-mærke en del af værktøjet, ligesom bilerne er sikret så meget som muligt mod indbrud:

- Desuden har vi fået specielt designet mærkater på bilerne, der advarer om, at værktøjet er mærket, ligesom noget af det dyreste værktøj er blevet forsynings med muligheden for sporing. Det kræver både energi og penge, siger Niels Techen, der dog understreger, at det er hans opfattelse, at politiet tager indbruddene i håndværkerbiler alvorligt, men samtidig at politiet har begrænsede ressourcer.

Læs mere om Byggeri

4/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.