Aktuelle nyheder - Byggeri

Italienere indgår milliardaftale om byggeri af akutsygehusFv: Fadi Saliba, Area Manager, Rizzani de Eccher, Lene Stevnhoved, projektchef, Nyt Hospital Bispebjerg og Mogens Kornbo, direktør, Center for Ejendomme. Foto: Simon Knudsen

Italienere indgår milliardaftale om byggeri af akutsygehus

Det nye akuthospital på Bispebjerg skal bygges af et internationalt konsortie ledet af italienske Rizzani de Eccher, der i går underskrev totalentreprisekontrakten sammen med projektets øvrige parter

Del artiklen på

Samfund - Sygehusbyggeri

Solen skinnede over Bispebjerg Hospital, og humøret var højt, da en vigtig milepæl i byggeriet blev fejret.

- Det er en stor dag for projektet, og jeg er glad for, at vi kan skrive kontrakt med en kompetent entreprenør, der har vist gode resultater også på det danske marked. Nu ser vi frem til et konstruktivt samarbejde, siger medunderskriver Mogens Kornbo, direktør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

En af Italiens største entreprenører
Totalentreprisekontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure. Rizzani de Eccher er en af Italiens største entreprenører med dansk erfaring som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord. Firmaet har stor erfaring fra hospitalsbyggeri i hjemlandet.

Med på holdet er også den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, ATI Project, et italiensk arkitekt- og ingeniørfirma, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter. Firmaerne repræsenterer tilsammen stor erfaring med hospitalsbyggeri i både Danmark og udlandet.

- Det er godt at være tilbage i Danmark, siger Fadi Saliba, Area Manager fra Rizzani de Eccher efter at have sat sin underskrift. Han har tidligere været projektmanager på Fjordforbindelsen og har i den forbindelse boet i Danmark i en årrække.

- Vi er rigtig glade for at den her opgave, for vi er meget optaget af at få kontinuitet i forretningen. Det her er vores billet til at komme tilbage, og det glæder jeg mig meget til, siger han.

Byggeriet går i gang sidst på året og forventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025.

-jhn

Fakta
• Det nye hospital, også kaldet Akuthuset, er en 77.500 kvadratmeter stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center.

• Totalentreprise-kontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure.

• De bydende konsortier var:
- Rizzani de Eccher (It) med underentreprenør Vamed (Østrig) og underrådgivere ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK).
- Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It).

• Opgaven blev udbudt med en targetpris på 1,55 mia. kr. af et samlet budget på 3,43 mia. kr. i 2019-priser.

• Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup.

• Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.

• Region Hovedstaden investerer i disse år 20 mia. kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

Læs mere om Byggeri

4/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.