Aktuelle nyheder - Byggeri

København har fundet entreprenør til kanalby med ni øer og to halvøer Enghave Brygge bliver en kanalby med ni øer og to halvøer med Enghave Kanal som hovedåre gennem bydelen og mindre sidekanaler. Visualisering: Juul | Frost Arkitekter.

København har fundet entreprenør til kanalby med ni øer og to halvøer

I Sydhavnen skal Enghave Brygge huse op mod 2200 beboere i cirka 1000 boliger, og det bliver Munck Havne & Anlæg, der skal føre projektet i mål det næste halvandet år

Del artiklen på

På Enghave Brygges sydlige del kan det store anlægsarbejde af en kanalby med ni øer og to halvøer nu gå i gang, efter By & Havn har indgået aftale med Munck Havne & Anlæg, der skal stå for infrastruktur og byggemodning af det nye metrobetjente bolig- og erhvervsområde. Og dermed kan den sidste brik i udviklingen af det samlede Enghave Brygge nu blive lagt.    

På Enghave Brygge i Københavns Sydhavn mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd bliver fundamentet til det moderne metrobetjente bolig- og erhvervsområde lagt i de kommende 18 måneder.

Det kommende område, som får en metrostation og en daginstitution, kommer til at skabe en naturlig sammenhæng til de allerede færdigudviklede områder, men fuldender også udviklingen af Enghave Brygge som en attraktiv kanalby i København – med tydelige referencer til områdets specielle havne- og industrihistorie.

Det store projekt er blevet udviklet i tæt samarbejde med Metroselskabet og Hofor, og når Enghave Brygge Syd står færdigt, vil det huse op mod 2200 beboere i cirka 1000 boliger, hvoraf de 29 % af boligerne vil være almene.

Munck Havne & Anlæg skal stå i spidsen for anlægsarbejdet, der indebærer etablering af infrastruktur – herunder kanal- og indfatningsvægge, broer, veje, promenader og stræder. Dertil etableres de generelle forsyninger også til hele området.  

- Det er er utrolig spændende, at vi nu kan begynde at klargøre den sidste del af Enghave Brygge. Det har vi set frem mod. Udviklingen kommer på fornem vis til at binde området sammen. Og derfor er vi også meget tilfredse med, at vi nu har fået Munck Havne & Anlæg med om bord, som med deres erfaring og ekspertise kan sikre en kontinuerlig og sikker fremdrift i det store anlægsarbejde, siger adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Efter planen vil området stå færdig i midten af 2024, således at en kommende investor efterfølgende kan færdigudvikle området. 

 

-dc

Læs mere om Byggeri

23/1 2023