Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Køge lægger brostenRådhusstrædes kommende granitbelægning. Visualisering: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.

Køge lægger brosten

Når fliserne i Køges nye indkøbsstrøg Rådhusstræde skal skiftes ud, bliver det med en helt anden type belægning, som styrker sammenhængen mellem den nye og den gamle by

Del artiklen på

Når man i fremtiden går ud for at handle i Rådhusstræde, kommer man til at gå på en granitbelægning af brosten – og ikke på store fliser som nu. Det står klart, efter at både Køge Kysts bestyrelse og Køge Kommunes Teknik- og Ejendomsudvalg har godkendt et nyt skitseprojekt fra bygherren TK Development.

- Nu hvor fliserne alligevel skulle skiftes ud, er vi meget glade for at kunne præsentere et meget gennemarbejdet projekt, som løfter området. Rådhusstræde og slipperne har hele tiden været designet til at hænge naturligt sammen med de gamle handelsgader, men med den nye granitbelægning bliver sammenhængen endnu stærkere, siger koncerndirektør i TK Development Robert Andersen.

Historisk udtryk
TK Development står bag det nye skitseprojekt sammen med Rambøll og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, som har designet den nye belægning, der skal erstatte den nuværende midlertidige flisebelægning.

- Det har været vigtigt for os at styrke den helt særlige karakter og identitet, der kendetegner Køge som en historisk købstad på den ene side og det nyere havne- og byudviklingsområde på den anden side. Projektet tager afsæt i de to områder og sammenfletter belægningen – og sammenlignet med den nuværende belægning er det et projekt, som i højere grad læner sig op ad middelalderbyen og trækker noget af dens karakter ind i den nye by, fortæller indehaver Kristine Jensen fra Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.

Rådhusstræde får som det gennemgående hovedstrøg en granitbelægning af brosten med forskellige overflader. I de primære gangarealer er brostenene jetbrændte, hvilket betyder, at de har en jævn og komfortabel overflade med god tilgængelighed for de gående, mens der langs bygningerne lægges slidte brosten med en mere ru og ujævn overflade.

De tværgående slipper, som forbinder Rådhusstræde med den gamle by, bliver belagt med chaussésten for at understrege, at det brostensbelagte stræde er hovedforløbet, og samtidig skal det styrke sammenhængen med middelalderbyen.

- Det er blevet et virkelig godt projekt. Belægningen har karakter af moderne fortolkning af Køges gamle gader og pladser og giver et bymiljø i høj kvalitet, hvor nyt og gammelt hænger naturligt sammen. Jeg glæder mig også over at Stationstorvet får sin egen karakter, som understøtter torvets fine proportioner, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

15/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder