Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Kolding har fået Danmarks højeste støjskærm

Kolding har fået Danmarks højeste støjskærm

Bradrupdam i Kolding har fået en 2 km lang støjskærm, der visse steder er 7 meter høj. Det er ifølge leverandøren Dansk Autoværn Danmarks hidtil højeste

Del artiklen på

Dansk Autoværn har for Barslund leveret og monteret en ca. 2 km lang støjskærm ved Bramdrupdam i Kolding. Støjskærmen er den hidtil højeste i Danmark og på store dele af strækningen er den helt op til 7 meter. Den skal reducere støjen fra den Sønderjyske Motorvej mod boligområder i Bramdrupdam.

Højden virker, men løser ikke alt
Støjskærmen er monteret på til- og frakørselsrampen ved Bramdrupdam på Sønderjyske Motorvej. Projektet er så stort, at det med jordarbejde og støjskærmsmontage når op på flere tusinde mandetimer.

Iflg. Vejdirektoratet vil støjskærmen ikke løse alle støjgener, men netop højden på skærmen er valgt for at få en god effekt. Der er afholdt møder med beboerne, hvor der har været lytteposter sat op til gengivelse af lyd før og efter støjskærmen.

Specialværktøj måtte udvikles
Projektchef fra Barslund, Johan Laursen er glad for samarbejdet med Dansk Autoværn og fortæller om projektet:

- Støjskærmen stod med en 6 ugers udskydelse i forhold til den første tidsplan klar den 31. januar. Skærmen er af typen 2B og består af perforerede aluminiumskasetter med lyddæmpende isolering. Som afslutning monteres der espallier.

Montagen af den høje skærm har fordret, at Dansk Autoværn i samarbejde med BSV Krantilbehør har udviklet et specialværktøj, så 4 støjskærmskasetter kan monteres ad gangen. Det minimerer antallet af løft i højden med 75%.

Derudover er de 7 meter høje støjskærmssøjler monteret med en fjernstyret løftekrog, således at løftestroppen slipper den færdigmonterede søjle med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Bygherren er Vejdirektoratet og Kolding Kommune.

-jhn

Læs mere om Byggeri

19/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder