LCA
scroll
Krav om dansk bankkonto slækkesDet bliver lettere fremover at rekruttere udenlandsk arbejdskraft til Danmark

Krav om dansk bankkonto slækkes

Regeringen har i dag sendt et opgør med bankkontokravet til internationale medarbejdere i høring hos blandt andet Dansk Industri (DI), og forslaget modtages ’positivt’

Af Dan Bjerring
Christiansborg

’Det har skabt problemer for virksomhederne i forhold til at ansætte udenlandsk arbejdskraft, at der siden 2017 har været et krav om dansk bankkonto til internationale medarbejdere, men nu gøres der altså delvis op med det pågældende krav:

- Der har været meget bøvl og administration med reglen, som virksomhederne ikke har kunnet se meningen med. Der lyder helt sikkert et lettelsens suk i mange virksomheder i dag, siger viceadministrerende direktør i DI, Kim Graugaard.

Danmark har brug for mere arbejdskraft
Han peger på, at Danmark i mange år fremover har brug for mere arbejdskraft, og at det flere internationale medarbejdere er en stor del af løsningen:

- Derfor er det rettidig omhu, at regeringen afvikler regler, som spænder ben for virksomhedernes mulighed at hente medarbejdere hertil, siger Kim Graugaard.

Helt konkret foreslår regeringen, at bankkontokravet delvist bliver fjernet for de mange virksomheder, der er certificeret til at kunne ansætte internationale medarbejdere på særlige betingelser.

Mindre bøvlede regler
Samtidig bliver bankkontokravet lempet for andre virksomheder, der også ansætter internationale medarbejdere på danske ordninger.

Lovforslaget indeholder samtidig positive ændringer i form af en udvidelse af jobskiftereglen og øget fleksibilitet for korttidsophold:

- Det er ændringer, som også vil forbedre bøvlede regler for virksomhederne, mener DI.

4/2 2024