Aktuelle nyheder - Byggeri

Kulturnatten viser bygningsskatte fremHuset - og især loftet rummer en masse historiske finurligheder og anekdoter, som man kan gå på opdagelse i, lover Anne Skovbro, der er adm. direktør i By & Havn.

Kulturnatten viser bygningsskatte frem

By & Havn åbner for første gang dørene til Kulturnatten. Kom og hør om de nye byudviklingsområder, se den historiske bygning på Nordre Toldbod indefra og tag på guidet tur på loftet, der er fuld af gode historier

Del artiklen på

Kultur - Arkitektur - Historie

For første gang åbner By & Havn dørene til den historiske bygning på Nordre Toldbod og inviterer indenfor til Kulturnatten. Temaet for By & Havns Kulturnat er by- og havneudviklingen i fortiden og fremtiden, og der bliver nok at opleve både indenfor og udenfor på pladsen.

- Vi glæder os til for første gang at invitere en masse nysgerrige københavnere ind i Dahlerups flotte, gamle bygning til Kulturnatten, og tage en snak om bæredygtig by- og havneudvikling. Vi er med til at tegne vigtige dele af hverdagslivet og fremtiden i København, og derfor vil vi gerne åbne dørene og vise, hvordan vi bidrager til byen og til hverdagslivet i København gennem nogle af de partnerskaber og byudviklingsprojekter, vi arbejder med. Samtidig rummer huset - og især loftet - en masse historiske finurligheder og anekdoter, som man kan gå på opdagelse i, siger Anne Skovbro, der er adm. direktør i By & Havn.

Det gamle bestyrelseslokale for store beslutninger
Arkitektur af Vilhelm Dahlerup: By & Havns hovedkvarter ligger i den historiske toldbod-bygning på Nordre Toldbod, der blandt andet har fået sat sine streger af arkitekten Vilhelm Dahlerup, som også er arkitekten bag Det kongelige teater og i en årrække var Tivolis arkitekt.

Udstilling om nye byudviklingsprojekter: I By & Havns bestyrelseslokale kan man nærmest mærke historiens vingesus fra de mange beslutninger om havnen, der er truffet i lokalet gennem tiden. Her kan man lære om byudviklingsprojekterne i Københavns nye udviklingsområder. Mød By & Havns administrerende direktør, Anne Skovbro og en række medarbejdere, der står klar til en snak om hvordan man bygger en bæredygtig by.

P-hus af kork: Vinderen af en åben arkitektkonkurrence om et nyt p-hus i Nordhavn er netop fundet. Særegent for det kommende p-hus er blandt andet en facade i kork og genbrugsaluminium. Se en udstilling af de seksogtyve indkomne forslag, samt konkurrencens vinder.(se mere her)

På loftet med havnebygmesteren
Guidet tur på loftets skatkammer: Tag på en historisk oplevelse i de gamle planer for udviklingen af byen og havnen, når By & Havns havnebygmester guider igennem loftets skatkammer. Se blandt andet nogle af planerne for København, der aldrig blev til noget - som f.eks. et kulkraftværk midt i havnen i 1974, som skulle sikre, at København efter oliekrisen blev uafhængig af olie fra udlandet.

De guidede ture starter kl. 18:30, 19:15, 20:00 og 20:45 og varer ca. 30 min. Da der er begrænset plads på loftet, er der kun plads til 20 personer på hver guidede tur. Tilmelding foregår på stedet efter først-til-mølle.

Kom med ind i den royale ventesal
Udstilling i dronningepavillonerne hele efterårsferien: Side om side står de to pavilloner, der siden 1905 er blevet brugt af hoffet som en royal ventesal bl.a. til modtagelse af udenlandske gæster, der ankom med skib. Til Kulturnatten åbner vi dørene til pavillonerne. I den ene pavillon vil der være en historisk udstilling om pavillonerne og i den anden pavillon kan man få indblik i, hvordan By & Havn griber udviklingen af Københavns rekreative havn an. Pavillonerne er åbne i dagtimerne i hele efterårsferien.

Spis dig mæt hos Hooked: fiskerestauranten Hooked Seafood Kitchen, der i år vandt AOK's byens bedste streetfood, står klar i deres food truck med sprøde fish'n chips.

Spektakulært lyskunstværk lyser Kulturnatten op: Den unge lyskunstner Niels Otto Andersen kaster enorme lysprojektioner op på den gamle toldbod-bygning og sætter lyd til lysets bevægelse.

-jhn

Fakta:
Sted: By & Havn, Nordre Toldbod 7, 1259 København K - klokken 18.00-23.59.

Læs mere om Byggeri

8/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.