Aktuelle nyheder - Facader

Kork og genbrugsaluminium skal pryde nyt p-hus 'Trælasthuset' vinder konkurrencen på baggrund af p-husets miljømæssige egenskaber og optimale resurseudnyttelse. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Kork og genbrugsaluminium skal pryde nyt p-hus

Vinderen er fundet i By & Havns åbne projektkonkurrence om udarbejdelsen af et forslag til udformning af facader, kantzone og ekstern belysning for et kommende P-hus på Trælastholmen

Del artiklen på

Arkitektur - bæredygtighed

P-huset kommer til at rumme ca. 350 biler og ca. 260 m2 udadvendt funktion i stueetagen. By & Havn projekterer råhuset og de indre dele - men selskabet har valgt at udskrive en åben konkurrence for facaderne, belysning og område omkring P-huset.

Denne konkurrence er nu blevet afgjort, og vinderen er fundet blandt 26 indkomne forslag. Vinderen er Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Sted By- og landskabsarkitekter som underrådgiver med deres forslag 'Trælasthuset'.

Forslaget er blevet valgt, på grund af det oplevelsesrige udtryk som opnås ved et reliefagtigt samspil mellem to materialer (kork og genbrugsaluminium). Materialerne fremkalder et levende spil i facaden og er valgt på baggrund af deres miljømæssige egenskaber og optimale resurseudnyttelse. Desuden understreger den punktvise belysning af de enkelte plader facadefelternes forskydning, så husets skyggespil også opleves i de mørke timer.

I dommerbetænkningen begrundes valget af projektet:

’Forslaget fremstår med en afbalanceret helhed, skabt af konsekvente og klare valg, der giver forslaget en særlig stærk og overbevisende karakter. Forslaget skal fremhæves for at frembringe en helhed, der er troværdig og langtidsholdbar og som bidrager med en egenart der giver med- og modspil til både Sundmolen og Trælastholmen’.

By & Havn ønsker snarest muligt, at forslaget kvalificeres og bearbejdes frem til udbudsniveau. Der er en forventning om, at det samlede projekt for råhus og p-hus facade, skal udbydes primo 2020.

-los


Læs mere om Facader

7/10 2019
Facadebeklædning FacaderArmeringBetonmørtelFacade tætnings kitFacadeelementerFacadeisoleringFacadeløsningerFacademalingFacadepladerFacadepudsFacadeventilerIsoleringsholderMaterielopbevaringMurbinderePudsRustfrie skruerSkruerStål skruerStilladserVindspærreÆdeltræTilføj dit firma her.
Send en mail.