left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Kun 50 % af boligejerne budgetterer med vedligeholdelse af boligenSom husejer er der ofte mange udgifter, der opstår løbende, men for cirka hver anden dansker afspejler det sig ikke i husholdningsbudgettet. Foto: NRGi.

Kun 50 % af boligejerne budgetterer med vedligeholdelse af boligen

Det er kun halvdelen af danskerne, der prioriterer en fast opsparing til vedligeholdelse af deres boliger. Det viser en ny Gallup-undersøgelse foretaget af Gjensidige og NRGi

Del artiklen på

En ny Kantar Gallup-undersøgelse foretaget for forsikringsselskabet Gjensidige og energikoncernen NRGi viser, at det blot er 50 % af danskerne, der har egen villa, rækkehus eller lignende, som afsætter penge til vedligeholdelse af deres bolig.

Hele 47 % afsætter ikke budget til f.eks. udskiftning af tag, vinduer eller renovering af facaden og efterisolering, der kan medvirke til at forbedre boligens energiforbrug.
Den manglende opsparing til uforudsete udgifter og vedligehold bekymrer skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

Uden en buffer til vedligeholdelse kan boligejere komme i økonomisk i klemme, hvis facaden slår revner, der opstår fugt i kælderen, eller der kommer vand ind igennem taget.

- Der kan komme skader på boligen, som ikke er omfattet af forsikringen, og derfor er det en god idé at tage højde for udgifter til vedligehold gennem en løbende opsparing, siger Henrik Sagild, der anbefaler alle boligejere at lave en vedligeholdelsesplan, hvor man løbende sætter penge af.

Han uddyber:

- Boligens klimaskjold, som primært er taget, skal løbende efterses og der bør ligeledes tages initiativer til at efterisolere hele boligen, hvis det ikke har været gjort i årevis. Ellers risikerer boligejere at stå med en stor regning, de f.eks. skal finansieres via feriekontoen, eller som de i værste fald kan have svært ved at betale.

Boligforbedringer betaler sig
At det bedre kan betale sig at forebygge end at reparere, når skaden er sket, er man enige i hos NRGi. Her anbefaler adm. direktør Jacob Vittrup, at danskerne lægger penge til side og samtidig forsøger at udnytte de tilskudsmuligheder til energioptimerende løsninger, der findes.

- Der er mange gode grunde til løbende at sætte penge af til vedligehold. En ting er, at man risikerer at stå med en kæmperegning, som man ikke har budgetteret med, men man forpasser også muligheden for at sikre sig en grønnere, sundere og mere komfortabel bolig ved at vedligeholde løbende, siger Jacob Vittrup.

En opgørelse fra Nationalbanken tidligere i år viste, at danskerne har rekordmange penge stående i bankerne.

Hvis boligen alligevel skal renoveres, er det værd at være opmærksom på, at tiltagene også forbedrer boligens energimæssige stand. Der er kommet en større klimabevidsthed blandt danskerne, og i dag kommer en væsentlig del af CO2-udledningen fra vores boliger.

- Så når man alligevel skal have renoveret sit hus, er det oplagt at overveje energioptimerende løsninger som for eksempel at erstatte oliefyret med en varmepumpe eller udskifte de gamle vinduer – tiltag der både kan nedbringe varmeregningen og udledningen af CO2, siger Jacob Vittrup.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget i september 2021 af Kantar Gallup for NRGI og Gjensidige Forsikring. De adspurgte i undersøgelsen består af 1.166 repræsentativt udvalgte danskere, der har svaret på spørgsmål om bl.a. forsikring, boligforbedringer og klimaforandringer.

-dg

Læs mere om Byggeri

13/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.