left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Lav inflation skaber fortsat grobund for fremgang i reallønnen

Lav inflation skaber fortsat grobund for fremgang i reallønnen

Inflationen er fortsat i historisk sammenhæng ultra lav. Selvom danskerne stadig sparer meget op, er der en ekstra portion penge til privatforbrug

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en kommentar til Danmarks Statistiks inflationstal for februar, der landede på 1,0 procent, peger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, på, at tendensen fra januar, hvor inflationen tog et hop op til 1,3 procent, bliver brudt. Til sammenligning lå gennemsnittet i 2018 på 0,8 procent i årlige prisstigninger.

Bo Sandberg slår fast, at dansk økonomi længe har været begunstiget af rekordlav inflation – også selvom niveauet fra starten af 2019 har taget et lille hop opad:

- Inflationen er fortsat i historisk sammenhæng ultra lav. I februar er det reelt kun transport og brændstofpriser, der har hævet inflationen i forhold til de foregående måneder, siger cheføkonomen.

Holder hånden under opsvinget
Han mener dog med henvisning til hvor langvarigt og modent det danske økonomiske opsving er, og med tanke på at også lønningerne er steget i de seneste par år, at det lille løft i inflationen til over én procent i 2019 viser en varig tendens:

- Men selv med en inflation mellem én og 1½ procent, er der en pæn fremgang i realløn og disponible indkomster. Og selvom danskerne stadig har finanskrisen siddende i krop og pengepung og derfor sparer meget op, så er der også en ekstra portion penge til privatforbrug i 2019, hvilket vil holde hånden under opsvinget på hjemmemarkedet, siger Bo Sandberg.


Læs mere om Byggeri

11/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder