Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Leif Lahn Jensen (S): Tude tosset at åbne for mere udenlandsk arbejdskraftLeif Lahn Jensen efterlyser mere efteruddannelse af ledige danskere (Foto:Steen Brogaard)

Leif Lahn Jensen (S): Tude tosset at åbne for mere udenlandsk arbejdskraft

Den tidligere gruppeformand i Socialdemokratiet er stærkt uenig med direktør Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri, der ønsker ’fri adgang for udenlandsk arbejdskraft’

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Leif Lahn Jensen har bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen oplyse, om han er enig med administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, der til Børsen har udtalt, at der på baggrund af risikoen for overophedning ’fri adgang for udenlandsk arbejdskraft’ på det danske arbejdsmarked:

- Jeg er simpelthen usikker på, om regeringen mener, at der bare skal åbnes for udenlandsk arbejdskraft. Både finansminister Kristian Jensen og beskæftigelsesminister Troels Lund Lund Poulsen har sagt, at der er brug for udenlandsk arbejdskraft. Nu lyder samme toner fra Lars Storr-Hansen. I dag er der nogle krav, der skal opfyldes af eksempelvis arbejdskraft fra ikke-vestlige lande, og sådan skal det også være, siger Leif Lahn Jensen til BygTek.

Stadig mange arbejdsløse
Han henviser til, at der, trods den stærke erhvervsaktivitet, fortsat er mange arbejdsløse danskere, som gerne vil have et arbejde og en uddannelse:

- I den situation er det forkert, at vi har en regering, der bare skærer ned på erhvervsuddannelserne og uddannelser generelt, herunder de allersvagestes kontanthjælp. Så skal vi ikke åbne yderligere for udenlandsk arbejdskraft. Der skal satses flere kræfter på mere uddannelse. Det er tude tosset at lade folk gå rundt i Danmark på passiv forsørgelse, samtidig med at man vil åbne for udenlandsk arbejdskraft, siger Leif Lahn Jensen.

Får ikke en ordentlig chance
Han mener, at regeringen ’senest har skåret én milliard kroner på et kompetenceløft til de allersvageste kontanthjælpsmodtagere’:

- Man giver ikke de arbejdsløse en ordentlig chance for efteruddannelse, så de eventuelt kan blive faglærte. Lad os dog sørge for, at de danskere, der virkelig gerne vil have en uddannelse og et job, får de muligheder, før vi åbner for alle. Hver gang, jeg taler med 3F og andre organisationer, der har undersøgt sager, hvor der er påstået mangel på arbejdskraft hos eksempelvis hoteller, har virksomhederne hverken slået stillingerne op, søgt på jobcentrene eller i a-kasserne. De påstår bare, at de har mangel på arbejdskraft. Vi skal selvfølgelig sikre os, at virksomhederne har den fornødne arbejdskraft, men det er tosset, at vi har danskere gående, som kan og vil, hvis vi bare give dem uddannelse, slutter Leif Lahn Jensen.

Læs mere om Byggeri

13/3 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder