Aktuelle nyheder - Byggeri

Lorterenden og Guldkysten står foran en større overhalingDet er kommunens vurdering, at der bor ca. 40 personer i Lorterenden. På Guldkysten anslås, at der bor ca. 20 personer fast om vinteren og omkring 60 personer om sommeren. Foto: Sydhavnstippen.dk.

Lorterenden og Guldkysten står foran en større overhaling

Tre københavnske borgmestre inviterer beboere og lokalområdet i Guldkysten og Lorterenden til en åben dialog om områdets fremtid. De vil værne om områdets ånd og samtidig handle på de udfordringer, der er i området

Del artiklen på

Området i Sydhavnen, der i daglig tale kaldes Guldkysten og Lorterenden, har sin helt egen selvgroede stemning og liv. Samtidig er der også en række problemer som for eksempel boliger uden godkendelse, boliger uden lejekontrakt og boliger, der kan være sundhedsfarlige.

Overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S), teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) og socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) inviterer nu beboere og lokalmiljø til et borgermøde. Formålet er, at beboerne og lokalmiljøet selv skal være med til at omdanne området, så der også i fremtiden er plads til områdets rummelighed og egenart.

På sigt skal der udvikles konkrete løsninger for området med det mål, at flest muligt af de nuværende beboere, der ønsker det, kan blive boende i området, og mest mulig af områdets unikke egenart kan bevares.

- Lorterenden og Guldkysten er et område med en helt særlig stemning og kvalitet. Vi vil gøre, hvad vi kan for at bevare det positive, men der kommer til at ske forandringer. Området er bygget på en tidligere losseplads, jorden er forurenet, og det kan være sundhedsskadeligt at bo der. Flere beboere har ikke adgang til vand, varme og el. Og der er ikke styr på spildevandet. Derfor starter vi nu en dialog med beboere og lokalområde om, hvordan Guldkysten og Lorterenden skal udvikles, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen supplerer:

- Nogle af dem, der har valgt at bosætte sig i Guldkysten og Lorterenden, er socialt udsatte. Der kan være mange årsager til, at de har valgt, at Guldkysten og Lorterenden skulle være deres hjem. Mit fokus er at hjælpe dem med at finde de bedste løsninger – både mens udviklingen er i gang og bagefter. Derfor håber jeg også, at mange beboere vil give deres mening til kende og deltage i dialogen. Så vi sikrer, at der også i fremtiden er plads til områdets rummelighed og egenart.

Københavns Kommune har de seneste år foretaget en række forskellige undersøgelser af området herunder af forurening, indledende besigtigelse af bygninger, juridisk afklaring mv. Undersøgelserne viser blandt andet, at beboelse i området kan være sundhedsskadeligt, og at der kan være sket forurening af havnen og den omkringliggende natur. Samtidig er der boliger, som er opført ulovligt i området.

-dc

Læs mere om Byggeri

25/1 2023
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.