Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Lufthavnsområde bliver til bydel for flere generationerVisualisering: Arkitema Architects.

Lufthavnsområde bliver til bydel for flere generationer

På det tidligere norske lufthavnsområde, Fornebu, skal Arkitema Architects til at skabe en bæredygtig bydel med en skole med sportshal, en børnehave og et bo- og behandlingscenter

Del artiklen på

Bærum Kommune syd for Oslo har udpeget vinderen i konkurrencen om at udvikle et ca. 75.000 m2 stort område på Oksenøya på det tidligere lufthavnsareal Fornebu. Entreprenøren Veidekke indgav med bl.a. Arkitema Architects som underrådgiver vinderforslaget, der indeholder et sammenhængende koncept for bebyggelsen, der kommer til at bestå af en skole med sportshal, en børnehave, et bo- og behandlingscenter og et stort udendørsanlæg med mødesteder for lokalområdet.

Det centrale Oksenøya-projekt er tænkt som et bæredygtigt område, hvor fællesskabet er i fokus. De forskellige institutioner skal samle flere generationer i området, hvilket vil give liveglæde til unge og ældre. Samtidig er bygningerne designet til flere forskellige formål, hvilket vil styrke sammenholdet og fællesskabet i området:

- Sammen med Veidekke har vi skabt et projekt i høj kvalitet, der kommer til at skabe en levende bydel med mange generationer, og som samtidig vil indfri kommunens meget ambitiøse visioner for bæredygtighed i området. Projektet vil komme til at sætte en høj standard for Oksenøya-området, fortæller partner og konkurrenceleder hos Arkitema Architects, Mette Baarup.

Alle byggerierne vil blive udført med elementer af træ. Projektet kommer i alt til at dække 36.000 etagemeter og vil blive opført efter det norske future built-program, hvilket sikrer en bæredygtig bydel i høj kvalitet, hvor Bærum Kommune også har besluttet at projektet skal certificeres til Breeam Outstanding.

-kj

Læs mere om Byggeri

19/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder