Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Malerarbejdet er prikken over i’etDirektør Ole Draborg fra Danske Malermestre glæder sig over fortsat fremgang for malerbranchen, men frygter arbejdskraftmangel

Malerarbejdet er prikken over i’et

Beskæftigelsen malerfaget stiger stadig. Nu 13.500 personer beskæftiget i malerfaget

Del artiklen på

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen i malerfaget følger med det øvrige byggeri i vejret.

Flere vægge skal spartles, slibes med girafsliberen og malerpensler og - ruller skal svinges. Antallet af beskæftigede i maler- og glarmesterfaget er steget med 700 personer fra 12.800 til 13.500 fra 1. kvartal 2017 til 1. kvartal 2018. Det giver en stigning på 5,2 procent siden sidste år, og direktør Ole Draborg fra Danske malermestre kalder stigningen både ’glædelig’ og ’forventelig’:
- Vi konstaterer også, at den flotte udvikling giver optimisme i malerfaget, siger direktør Ole Draborg.

Frygter arbejdskraftmangel
Han peger på, at nybyggeri og boligbyggeri er godt for malerfaget, fordi der altid skal gøres klar til at male:

- Det er prikken over i’et i boligbyggeriet – og her har malermestrene en sikker indtjening, konstaterer Ole Draborg, der dog frygter problemer med at skaffe arbejdskraft i malerfaget fremadrettet:

- Vi så allerede i 2017, at det var svært for vores medlemmer at skaffe den fornødne arbejdskraft. Derfor frygter vi, hvad der sker her i 2018, hvor aktiviteten fortsætter med at stige, siger Ole Draborg, der mener, at faget på kort sigt kan klare sig med udenlandsk arbejdskraft, men på den lange bane er det vigtigt at få uddannet flere unge danskere til malerfaget.

DanB

Læs mere om Byggeri

12/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder