Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Markante danske milepæle i CanadaAqualuna. Foto: 3XN.

Markante danske milepæle i Canada

To nye boligbyggerier tegnet af 3XN bliver vigtige brikker i nydefineringen af Torontos havnefront

Del artiklen på

3XN fejrer to vigtige milepæle ved en officiel ceremoni i Toronto, da sløret blev løftet for boligbyggeriet Aqualunas design i går. Derudover tages første spadestik til 3XN's første nordamerikanske boligprojekt Aquabella.

De to nye boligbyggerier bliver vigtige brikker i nydefineringen af Torontos havnefront og skal være med til at skabe et tættere forhold mellem by og havn i et område præget af en fortid med havneindustri.

Aqualunas design afslører en bølgende facade, der er inspireret af bygningens unikke beliggenhed ved Lake Ontario. Bygningen er formet som et landskab med to højderygge og en dal imellem, der er forskudt for at maksimere udsigten til søen. Højden forskyder sig bagud og giver plads til rummelige terrasser med en unik udsigt over søen. I bygningens 'dal' findes fællesfaciliteter som f.eks. en stor terrasse med udendørs swimmingpool.

Bygningens base har en facade i dobbelthøjde, der vender ud mod promenaden, der skal tiltrække mennesker og aktiviteter i form af f.eks. roklubber, restauranter og cafeer for at aktivere havnefronten foran bygningen og for yderligere at styrke forholdet mellem byen og havnen.

Aquabella er Aqualunas nabo, og bygningen er kendetegnet ved de mange grønne altaner og terrasser, der forbinder beboerne med naturen, den friske luft og en smuk udsigt. Samtidig tilfører terrasserne bygningen tekstur, farve, dybde og variation.

- Vi har designet Aquabella som et vertikalt boligkvarter, der er inspireret af et familiehus' skala og intimitet. Vi tænker mennesker først og tager hensyn til udsigt, rum og livsstil. Lejlighederne får en ekstraordinær udsigt over Lake Ontario, parkerne og Torontos skyline, siger udtaler Kim Herforth Nielsen, der er grundlægger og kreativ direktør i 3XN.

Aquabella er designet, så bygningen maksimerer samspillet med udendørsmiljøet og resten af kvarteret og et grønt og levende område med basketballbane, butikker og restauranter, der skal være med til at skabe et aktivt og imødekommende byområde.

- Aqualuna og Aquabella er byprojekter lige så meget, som det er familieboliger. Målet er at lave noget, der er til gavn for beboerne og er med til at gøre Toronto til en endnu bedre by, siger Audun Opdal, der er partner hos 3XN og ansvarlig for Aquabella og Aqualuna.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder