bygma
bygma
scroll
Motorvejsbro lægges på plads over E45I næste uge bliver undersiden af den nye bro over E45 Østjyske Motorvej ved Horndrupvej løftet på plads. Foto: Rambøll

Motorvejsbro lægges på plads over E45

Vejdirektoratet løfter i aften- og nattetimerne fra tirsdag den 5. marts til torsdag den 7. marts en række lange og tunge betonbjælker ud over E45 Østjyske Motorvej

Af Dan Bjerring

De 22 meter lange18 betonbjælker på hver cirka 22 tons skal danne undersiden af den nye og længere motorvejsbro for Horndrupvej. skal i denne uge løftes ud over E45-motorvejen syd for Skanderborg.

De skal hvile på tre nye bropiller i hver side og i midten af motorvejen:

- Det er nogle meget tunge betonelementer, og derfor spærrer vi skiftevis sporene i hver retning, mens vi hejser bjælkerne på plads.

- Det betyder, at trafikanter, der kører på strækningen, må forvente en lidt længere rejsetid under arbejdet, siger projektchef i Vejdirektoratet John Kjærsgaard.

Trafikken flyttes
Den gamle bro blev revet ned i oktober sidste år for at gøre plads til et tredje spor på motorvejen.

Der må ikke være trafik på motorvejen, når betonbjælkerne løftes ud og placeres på bropillerne. Derfor flyttes trafikken i aften- og nattetimerne skiftevis over i en ene side af motorvejen med ét spor i hver retning.

Forventes at ske i følgende tidsrum:
• Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 til onsdag den 6. marts kl. 06:00 flyttes trafikken over i sydgående retning med ét spor i hver retning og 50 km/t.

• Onsdag den 6. marts kl. 19:30 til torsdag den 7. marts kl. 06:00 flyttes trafikken over i nordgående retning med ét spor i hver retning og 50 km/t.

Arbejdet er planlagt uden for myldretrafikken, men der kan opstå lidt kødannelse i de tidlige aftentimer.

Færdig om cirka tre måneder
Når betonbjælkerne er på plads, går forberedelserne til støbning af brodækkets overside i gang.

Støbningen forventes at ske i midten af april.

Vejdirektoratet forventer, at den nye motorvejsbro for Horndrupvej er færdig i juli 2024.


3/3 2024