LCA
LCA
scroll
Museum om 1. Verdenskrig får ny museumsbygning

Museum om 1. Verdenskrig får ny museumsbygning

Greve Kommunes museum om tiden under 1. Verdenskrig, Mosede Fort 1914-18 har indsamlet 71 millioner kroner til at bygge en ny museumsbygning

Af Dan Bjerring

Et museum i Greve Kommune, Mosede Fort, der fortæller om Danmark under 1. Verdenskrig, lever en forholdsvis ukendt tilværelse.

Men det er i virkeligheden et meget moderne museum, der levende og med brug af moderne kommunikation fortæller om en tid, de færreste danskere ved meget om.

Siden efteråret har medarbejderne ved museet arbejdet med planerne om en ny museumsbygning, og om kort tid bliver der også tilknyttet en rådgiver.

Klar i 2028
Ved det seneste byrådsmøde blev de første penge frigivet til at gå i gang med arbejdet, og samtidig blev Byrådet præsenteret for en samlet plan for, hvornår pengene skal frigives i de kommende år, så den nye museumsbygning står klar i 2028.

- En ny museumsbygning med velkomstområde, restaurant og udstilling vil løfte hele området. På byrådsmødet har vi givet bevillingsgiverne bag de store donationer de nødvendige garantier, sådan at pengene kan blive udbetalt.

- Dermed kan medarbejderne fortsætte arbejdet med at gøre planerne til virkelighed, siger borgmester Pernille Beckmann.

Donationer for millioner
Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Louis-Hansen Fonden har tilsammen doneret 51 millioner kroner til projektet.

Desuden har Greve Museum modtaget fem millioner kroner på Finansloven 2018, og resten har Greve Kommune afsat.

31/1 2024