scroll
Ny platform gør det nemmere at monitorere grønne indsatserPlatformen er udviklet af Partner Consulting og blev præsenteret på Klimafolkemødet i Middelfart sidste år.

Ny platform gør det nemmere at monitorere grønne indsatser

Med en simpel og overskuelig digital platform kan den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner som noget nyt få et overblik over, hvilke indsatser der skubber virksomheden i en endnu mere bæredygtig retning

Bæredygtighedsindsatser har aldrig været mere aktuelle for landets byggevirksomheder end nu - ikke mindst som følge af blandt andet Forbrugerombudsmandens nye retningslinjer for miljømarkedsføring og regeringens grønne skattereform. Derfor har den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner og søstervirksomheden Concept Living netop taget den digitale platform Sam360 i brug.

Platformen skal hjælpe virksomhederne med at blive endnu skarpere på at systematisere og dokumentere udviklingen af grønne tiltag som eksempelvis genanvendelige moduler, affaldssortering, varmepumper og støtte til både det lokale idrætsliv og til fadderbørn i Sri Lanka, der alle relaterer sig direkte til FN’s verdensmål og delmål.

- Verdensmål og bæredygtighed kan være nogle fluffy størrelser at arbejde med, men når man først får det sat i system, som vi har gjort ved hjælp af den digitale platform, bliver det pludselig tydeligt, at vi faktisk gør en hel del allerede, siger Thomas K. Pedersen, DGNB- og miljøkonsulent hos ABC Pavilloner.

Skaber fælles motivation
Med Sam360 kan ABC Pavilloner dokumentere, måle og overvåge de forskellige tiltags påvirkning mod FN’s verdensmål og desuden måle på fremskridt løbende.

- Vi har udviklet et simpelt, digitalt redskab, som hjælper virksomheder med at få det fulde billede af deres bæredygtighedsindsatser, og hvordan de bedst forbedrer sig. Ved at gøre det synligt for medarbejderne skaber man desuden en fælles motivation for at arbejde videre med de grønne tiltag, forklarer Siva Balasubramanian, partner og direktør i Partner Consulting, der har udviklet Sam360.

Det er særligt verdensmålene inden for sundhed og trivsel, anstændige job og økonomisk vækst, bæredygtige byer og lokalsamfund samt ansvarligt forbrug og produktion, som ABC Pavilloner beskæftiger sig med.

Frivilligt initiativ
Der er ikke krav om, at danske virksomheder skal redegøre for deres arbejde med samfundsansvar i forbindelse med deres årsrapport, men det kan være en god ide at skabe sig et overblik og prioritere indsatserne, også selv om det ikke er nedfældet i love og regler:

- Det er helt frivilligt, at vi har taget hul på den systematiske gennemgang af vores indsatser. Vi gør det, fordi det hjælper os til at blive klogere på, hvor vi bedst kan optimere vores tiltag på vej i en grønnere retning.

- Noget af det, vi blandt andet kigger på som næste skridt, er udviklingen af en ny type modul, som er yderligere optimeret i forhold til energiforbrug og genanvendelse samt muligheden for at udleje grønne energikilder som solceller og varmepumper sammen med vores udlejningsmoduler, fortæller Kjeld S. Facius, administrerende direktør i ABC Pavilloner.

-dc

5/4 2022