LCA
LCA
scroll
Nyt legat på 500.000 kr. skal gå til bæredygtige forskere

Nyt legat på 500.000 kr. skal gå til bæredygtige forskere

Rambøll Fonden opretter ’Flemming Bligaard-legatet’ på 500.000 kr., der hvert år skal støtte forskere, som tidligt i karrieren bidrager med bæredygtige løsninger

For første gang uddeler Rambøll Fonden ’Flemming Bligaard-legatet’, der er opkaldt efter Rambølls tidligere administrerende direktør, som netop er afgået som formand for Rambøll Fonden. Flemming Bligaard Pedersen har de sidste 44 år i Rambøll været med til at udvikle virksomheden til en international vækstsucces med nu 16.500 ansatte.

- Med Flemming Bligaard-legatet ønsker vi at anerkende en forsker, der tidligt i sin karriere er med til at fremme bæredygtig udvikling på ingeniør-, arkitektur- og/eller rådgivningsområdet – og som gør en forskel for samfundet, siger formand for Rambøll Fonden, Robert Arpe, og fortsætter:

- Netop det med samfundssindet er en stærk del af Rambølls kultur og har også i høj grad karakteriseret virksomheden, mens Flemming Bligaard har været formand.

Årets fokus er cirkulær økonomi
I år gives Flemming Bligaard-legatet til en forsker, hvis arbejde giver ekstraordinære bidrag til udvikling af bæredygtige løsninger inden for feltet byggeri og cirkulær økonomi. Prisen skal være med til at udvikle og implementere cirkulær økonomi endnu stærkere på byggeområdet. Ansøgeren skal have dokumenterede forskningsresultater inden for et eller flere af disse områder:

- Udvikling af værktøjer og metoder til videnskabsbaserede livscyklusanalyser og ressourceeffektivitet inden for byggeri.
- Optimering af ressourceeffektivitet ved design af bærende strukturer.
- Udvikling af ’design til dekonstruktion’.
- Forbedring af bygningers tilpasningsevne og holdbarhed.
- Analyse af barrierer, nye forretningsmodeller, værdikæder og værdiskabelse.

Ansøgningsfristen er d. 15. september 2020 og interesserede kan læse yderligere om kriterierne og ansøgning på Rambøll Fondens hjemmeside.

-kj

17/6 2020