Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyt udspil sikrer flere faglærteI det nye udspil skal ufaglærte ledige over 30 år allerede fra august have ret til et uddannelsesløft på 110 procent dagpenge.

Nyt udspil sikrer flere faglærte

Et nyt udspil fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sætter fokus på opkvalificering af ledige og ifølge Tekniq Arbejdsgiverne er der god grund til at sikre en større strøm af faglært arbejdskraft

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har i går præsenteret et udspil til opkvalificering af ledige. Det skete på et pressemøde hos landets største teknikentreprenør, Kemp & Lauritzen, der bl.a. uddanner mange elektrikere og vvs-energispecialister.

Det er de brancher, som i forvejen uddanner flest lærlinge, og hvor der de senere år har været et stigende behov for faglært arbejdskraft. Derfor er det ifølge Tekniq Arbejdsgiverne også fornuftigt, at man netop fokuserer på voksenlærlingeordningen i forhold til fleksibilitet og incitamenter.

- Inden for el- og vvs-området vil der også i fremtiden være behov flere faglærte – ikke mindst i forbindelse med hele den grønne omstilling. De faglige kompetencer, som skal sikre moderne intelligente tekniske installationer og produktion af grøn energi , spiller en helt central rolle, hvis vi skal nå regeringens egne klimamål, sagde Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, i forbindelse med dagens pressemøde.

- Det er altid fornuftigt at sende ledige i den retning, hvor der er jobmuligheder. Derfor er det også vigtig at målrette uddannelsesindsatsen til for eksempel de tekniske fag, så vi får flere faglærte i fremtiden, der kan hjælpe os med at løfte hele landet videre efter coronakrisen, sagde Tina Voldby.

-jhn

Se udspillet her

Læs mere om Byggeri

11/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.