Aktuelle nyheder - Byggeri

Opfører 115 almene boliger med SvanemærketDe nye boliger Ved Skoven kommer til at bestå af både 1-, 2-, 3- og 4-værelsesboliger opbygget i bæredygtige modul-elementer af træ. Illustration: Kant arkitekter/Mikhail Sizov

Opfører 115 almene boliger med Svanemærket

Nybyggeriet ved Teglskoven i Allerød bliver Danmarks største almene boligbyggeri, der bygges med certificeringen

Del artiklen på

Bæredygtighed

Et nyt boligområde, som kaldes ’Ved Skoven’ og består af 115 nye boliger og et fælleshus, skal frem mod forsommeren 2022 opføres i det naturskønne område ved Teglskoven i Allerød. Det er det almene boligselskab Lejerbo, som står bag det store projekt, og Scandi Byg er valgt som totalentreprenør. Sammen har de to parter en ambition om at opføre byggeriet ud fra så bæredygtige principper som muligt:

- Lejerbo går forrest, når det gælder om at opføre bæredygtigt byggeri. Vi satte fra starten et højt ambitionsniveau med krav om svanemærkning. Samtidig har vi et ønske om at bidrage til at udvikle byggeriet ved at arbejde endnu mere bæredygtigt, bl.a. ved at bygge bærende konstruktioner og facader i træ. En fælles forståelse og tilgang, som gør det nemmere at vælge bæredygtige løsninger sammen med entreprenøren, fortæller projektleder i Lejerbo, Metin Uysal.

Virksomheden kan i høj grad trække på tidligere erfaringer, da det også er Scandi Byg, der blandt andet står for landets første almene boligprojekt med Svanemærket på Amager. I dag opfører Scandi Byg alle sine boliger med Svanemærket - uanset om det er almene boliger, lejeboliger i øvrigt eller ejerboliger:

- Det er tydeligt at mærke, at en større og større andel af byggebranchen sætter overliggeren højt, når det handler om fokus på bæredygtighed. Tidligere var Svanemærket forbeholdt prestigebyggerier, men nu vinder mærket også indpas inden for blandt andet almene boligbyggerier, og det betyder jo, at det ikke længere er økonomien, der nødvendigvis afgør, om du bor bæredygtigt og har de mange fordele, som det medfører, forklarer administrerende direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk.

De 115 nye boliger i Allerød kommer til at bestå af både 1-, 2-, 3- og 4-værelsesboliger i træ.

Ser et paradigmeskift
Visionen om at skabe et mere bæredygtigt byggeri fylder meget hos Scandi Byg, som mener, at det er et samfundsansvar, som alle i byggeriet bør tage aktiv del i.

- Byggebranchen står for en stor del af det samlede CO2-udslip, og derfor er det også vigtigt, at man i branchen omstiller sig og får et større fokus på miljørigtigt byggeri. Heldigvis er vi allerede begyndt at se et paradigmeskift, hvor flere lægger vægt på det fra start, hvilket vi også mærker på efterspørgslen på vores løsninger. Men der er fortsat plads til en væsentlig forbedring, og det håber og tror vi, at vi vil se de kommende år, fortsætter Thomas Raunsbæk.

-los


Læs mere om Byggeri

18/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.