Aktuelle nyheder - Byggeri

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København

Del artiklen på

Samfund - Arkitektur

I år vil rigtig mange danskere højst sandsynligt holde ferie i Danmark, og hvorfor ikke benytte lejligheden til at blive klogere på arkitekturen i vores hovedstad, og på hvad det er som dansk arkitektur kan?

Kom helt tæt på Københavns arkitekturudvikling på turene Dansk arkitektur i verdensklasse og Ny dansk arkitektur arrangeret af Dansk Arkitektur Center.

De gode historier bag bygningerne
På gåturene, der tilbydes flere gange om ugen, foldes Københavns unikke arkitekturhistorie ud fra, da byen blev moderne til i dag, hvor vi oplever en hovedstad smækfyldt af overskud. Anekdoter og historier bag bygningerne bliver fortalt af vores dygtige og passionerede guider.

Turene er perfekte til dem, som gerne vil have en grundlæggende forståelse for dansk arkitektur. Både til turister fra hele Danmark og til Københavnerne, der allerede kender byen og dens udvikling godt, men som vil opdateres på det sidste nye. For vi er alle i berøring med arkitektur og design hver eneste dag. Men ikke alle tænker over, hvordan arkitekturen skaber rammerne for vores liv. Rammer vi ofte tager for givet, og som der i den grad har været vendt op og ned på i den seneste tid.

Det nye turprogram tager afsæt i udstillingen Hello Denmark, der åbner i 8. juni. Begge stiller skarpt på det særlige ved dansk arkitektur, og de værdier, der ligger til grund for den måde, vi skaber arkitektur på i Danmark. Turbilletten giver gratis adgang til Dansk Arkitektur Centeret et døgn efter turen.

- jhn

 

Fakta..De to nye ture

Turen Ny dansk arkitektur
Er du optaget af København, og vil du være helt opdateret på den seneste byudvikling? Så tag med på denne tur rundt i Københavns inderhavn. Vi dykker ned i de nyeste strategier, ser på nye og kommende bygninger og løsninger. Alt det og meget mere skal vi udforske sammen.

Københavns Havn har undergået en rivende udvikling fra at være industrihavn til at være byens nye blå bypark med havnebade, kulturdestinationer og rekreative byrum. Tag med og se, hvordan den nye danske arkitektur rundt om Københavns Havn blomstrer og manifesterer sig i disse år. På turen kommer vi også omkring nogle af diskussionerne om fremtidens København. Vi skal tale om klimaplaner, cykelpolitik, turisme og blandet by.

Turen Dansk arkitektur i verdensklasse
Dansk arkitektur og design er kendt i hele verden. Men hvad er det kendt for, og hvorfra stammer vores stærke traditioner for gennemtænkte arkitektoniske detaljer, æstetisk design og en byplanlægning med mennesket i centrum?


Det danske samfund bygger på en høj grad af tillid, lighed, solidaritet, og menneskers mulighed for at indgå i meningsfulde fællesskaber. Det afspejles også i arkitekturen. På turen hører vi om højskolebevægelsen, velfærdssamfundet, designikoner fra 1950'erne, Fingerplanen, boligens historie, og hvordan byen for 30 år siden tog store beslutninger, der tilsammen har gjort København til, hvad den er i dag. Tag med og få historien om dansk arkitektur i verdensklasse.

Læs mere her

 

Læs mere om Byggeri

27/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.