left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Pandaer flytter snart ind i toværelses i ZooDavid Zahle (tv.) og Bjarke Ingels på talerstolen.

Pandaer flytter snart ind i toværelses i Zoo

Til april tager Zoologisk Have i København imod to kinesiske pandaer. NCC er netop i gang med at realisere BIG's ideer og tegninger

Del artiklen på

Taget er lukket, og byggeriet er så langt, at man nu kan se for sig, hvordan det nye anlæg til de kinesiske pandaer vil komme til at se ud. For en stund lagde NCC's håndværkere værktøjet fra sig for sammen med bygherre, arkitekter og rådgivere at holde rejsegilde på det meget specielle byggeri.

Arkitekterne Bjarke Ingels og David Zahle gik på talerstolen sammen, og de hæftede sig især ved den helt særlige ideproces, der ligger bag tegningerne og designet af anlægget. Arkitekter og ansatte fra alle fagområder i Zoo mødtes gennem 20 uger til idemøder, hvor alt fra dyrevelfærd og foder til indretning af restaurant og publikumsområder blev vendt og drøftet og beskrevet.

- Jeg glæder mig meget til de to beboere ankommer, og jeg håber virkelig, at de vil sætte pris på deres toværelses Frederiksberglejlighed, sagde Bjarke Ingels.

Områdedirektør Allan Lavrsen fra NCC sagde:

- For en gammel råhusentreprenør er det et fantastisk projekt at være med til at bygge, lige som det er et fantastisk sted at bygge - lige midt i Zoo med dyrene som tilskuer. Pingvinerne, som stimler sammen udenfor deres hus hver gang, der løftes byrder med kranen over deres hoveder. Elefanterne, som flytter vores byggepladshegn, hvis det står for tæt på, hvilket vi prøvede i starten. Brøleaberne, som forstyrrer byggemøderne og udsigten til kænguruer i baghaven på skurbyen. En helt utrolig spændende arbejdsplads.

Allan Lavrsen bemærkede også, at der på pladsen bliver udført noget fantastisk betonarbejde med skæve og buede vinkler og vægge. Alt beton er støbt på stedet af ca. 1550 m3 beton.

- Der udføres forskallings- og betonarbejde i høj kvalitet, hvor vores folk virkelig kan få lov til at udfolde sig i stedet for, at samle legoklodser (betonelementer), som de så ofte laver i dag.

Det nye anlæg til stor panda opføres på den grund, hvor det gamle elefanthus lå med udsigt over elefanthuset tegnet af Sir Norman Foster, elefanternes udeanlæg og Frederiksberg Have. Det rummer faciliteter til et avlspar og parrets eventuelle afkom. Derudover butik og restaurant med 150 siddepladser inde til daglig brug plus stort udendørs serveringsareal. Antallet af siddepladser til selskabs- og VIP-arrangementer er 250. Herudover møderum til 30 personer.

Pandaanlægget er finansieret af en række danske virksomheder og fonde heriblandt Carlsberg (Tuborgfondet), Danfoss, Grundfos Holding, Hempel, Kopenhagen Fur, Lundbeck, Novo Nordisk, Velux og Vestas.

-kj

Læs mere om Byggeri

26/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder