Aktuelle nyheder - Byggeri

Pavillon af genbrugstræFoto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Pavillon af genbrugstræ

En ny satsning på Folkemødet 2019 i form af en pavillon i overskudstræ inviterer til dialog og handling for et mere bæredygtigt byggeri

Del artiklen på

Under overskriften 'FN's 17 verdensmål' bliver klima og miljø omdrejningspunkt til årets Folkemøde på Bornholm. Et af dette års initiativer er EfterLaden, som er en pavillon af genbrugstræ, der skal lægge hus til debatter og events, hvor eksperter, politikere og debattører forsøger at finde nye løsninger på byggeriets miljø- og klimaaftryk. Initiativtagerne er Boligselskabet Sjælland, Adserballe & Knudsen, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard Rådgivende Ingeniører.

- For os er det vigtigt at skabe bæredygtige boligområder og tage ansvar for det. Både socialt, økonomisk og klimamæssigt. Det står vi for, og det står den her træpavillion for, siger Bo Jørgensen, der er direktør i Boligselskabet Sjælland.

Pavillonen bliver opført ved det gamle røgeri ved en offentlig sti langs vandet, som fortsat skal være tilgængelig under Folkemødet. Det har stillet store krav til designet, som Vilhelm Lauritzen Arkitekter har stået for.

- I stedet for at pavillonen bliver et stop ved siden af stien, har vi trukket bygningen fra hinanden og ladet stien passere igennem. Det skaber et åbent rum, hvor de forbipasserende bliver en del af aktiviteterne. Og ikke alene er pavillonen opført i et bæredygtigt materiale, men af et restprodukt, siger Michael Schytt Poulsen, der er associeret partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Mere konkret handling
Pavillonen bliver opført som et samlesæt af træelementer, der kan pilles ned og genbruges, når Folkemødet er slut. Dermed kan pavillonen opføres andre steder i landet efter Folkemødet. Materialerne til pavillonen er overskydende CLT-elemeter fra parternes træboligprojekt Skademosen ved Roskilde - et træbyggeri, der dækker over 400 boliger.

- Det er naturligt for os på netop dette tidspunkt at tage på Folkemødet og markere det medansvar, vi har som entreprenør for, at byggeriet går i en mere bæredygtig retning. Vores rammeaftale om boliger i CLT er et klart udtryk for handling før ord, og derfor skal vi selvfølgelig være med til at skubbe på for mere konkret handling i udviklingen mod bæredygtigt byggeri, siger Rasmus Rømer Lausen, der er produktionsdirektør i Adserballe & Knudsen.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/6 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.