left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Politikerne plukker erhvervslivet til det skriger

Politikerne plukker erhvervslivet til det skriger

Dansk Byggeris administrerende direktør savner mere fokus på erhvervslivets vilkår i valgkampen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Dansk Byggeris Årsdag havde fået ekstra krydderi med udskrivelsen af folketingsvalget. Blandt talerne var såvel forsknings- og uddannelsesminister Tommy Ahlers som statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Flere af deltagerne i årsmødet glædede sig over, at så blev der i det mindste sagt en lille smule om erhvervslivets vilkår i valgkampen, som ellers mest har budt på en konkurrence mellem Venstre og venstrefløjen med Socialdemokratiet i spidsen om, hvem der kan skabe den største offentlige sektor:

- Jeg var for nylig i Tv2 News, hvor jeg sagde, at erhvervslivets vilkår kommer som nummer 27 på listen over emner i valgkampen, siger Dansk Byggeris administrerende direktør Lars Storr-Hansen til BygTek.

Dybt problematisk mangel på fokus i valgkampen
Han kalder manglen på fokus på erhvervslivet i valgkampen for ’dybt problematisk’:

- I øjeblikket er man i gang med at dele alle de penge ud, som nogen skal tjene ind til samfundet senere. Men man har glemt at tage dem i ed, som skal tjene pengene – nemlig virksomhederne. Vi har behov for, at man i anden halvdel af valgkampen fokuserer mere på erhvervslivets vilkår, så det kan sikres, at der er velstand, som kan skabe velfærd og dermed skatteindtægter, siger Dansk Byggeris direktør.

Virksomhederne er samfundets økonomiske burhøns
Flere er begyndt at sammenligne erhvervslivets vilkår med burhøns. Virksomhederne udnyttes økonomisk mere og mere inden for ringere og ringere rammevilkår.

Lars Storr Hansen henviste til den tidligere franske finansminister under ’Solkongen’ Ludvig d. XIV, Nicolas Fouquet, der engang sagde – ’Man skal plukke gåsen, indtil den skriger’:
- Det er det, der sker for erhvervslivet en gang imellem, siger direktøren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde på årsdagen, at der er gode tider forude for byggebranchen, en opfattelse, der kun til dels deles af Lars Storr-Hansen:

- Set i forhold til konjunkturerne, så har vi toppet. Men på længere sigt er jeg enig i, at vi har tendenserne med os. Vi skal på grund af, at der bliver flere ældre, have andre boligtyper. Vi har også fortsat vandringen fra land til by, der betyder behov for flere boliger, og der er både den grønne omstilling og behovet for mere infratruktur, mener Dansk Byggeris administrerende direktør.

Brug for seniorbofællesskaber
Men her og nu har det private boligbyggeri toppet, efter at have ligget på et højt niveau, og Lars Storr-Hansen, der selv sidder i PensionDanmarks bestyrelse noterer, at er stigende fokus på seniorboliger.

De ældre kan så flytte ud af deres store parcelhuse og over i noget mindre, hvorefter unge familier med børn kan flytte ind i parcelhusene:

- I PensionDanmark har vi specielt arbejdet med seniorbofællesskaber, og der ser vi en vis efterspørgsel. Det er en ny type boformer, som de ældre efterspørger, hvor de kan have deres private bolig, samtidig med at de kan have fællesskabet med andre og dermed undgå ensomhed. Mange ældre bliver alene og ensomme, og der er for få plejehjemspladser. Der skal ske noget, slutter Lars Storr-Hansen.

Lyt til hele interviewet med Lars Storr-Hansen på nedenstående link:
http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3595&T=Politikerne plukker erhvervslivet til det skriger

Læs mere om Byggeri

16/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder