Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Radikale vil finansiere infrastruktur med penge fra Storebælt(Foto Sund & Bælt)

Radikale vil finansiere infrastruktur med penge fra Storebælt

Der er mange infrastrukturprojekter i Danmark, der er VVM-undersøgt, men som endnu indtil 10 år efter stadig ikke er ført ud i livet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det Radikale Venstres transportordfører, Andreas Steenberg, har bedt transportminister Ole Birk Olesen om en liste over ”færdige og igangværende VVM analyser på vejområdet, hvor der ikke er afsat penge til at bygge vejen”.

Ifølge Ole Birk Olesen er der i øjeblikket 18 vejprojekter som det nævnte, og det overrasker ikke Andreas Steenberg:

- Vi bruger en masse penge på VVM-undersøgelser, der typisk koster et tocifret millionbeløb, men bagefter viser det sig, at man ikke har nogen penge at bygge vejene for. Man spilder en masse penge og bilder folk ind, at noget bliver bygget. Mange siger, at der gerne vil sætte penge af til infrastruktur, og det er der bestemt behov for, hvis man ser på den pågældende liste fra transportministeren, siger Andreas Steenberg til BygTek.

Et politisk valg
Han understreger, at det ikke nødvendigvis betyder, at de projekter, som fremgår af listen, og hvor der altså er lavet VVM-undersøgelser, skal gennemføres først. Eller at de overhovedet bliver gennemført. Det er i sidste ende en politisk prioritering, og nye projekter kan springe listen over:

- Der er projekter, der har været gennemført VVM for i ti år, og der er ikke sket noget. Mange af de nævnte projekter bør gennemføres, og det går jeg også ind for, men det er et politisk valg at finde pengene. Hvis man lægger prisen sammen for de nævnte projekter, er vi oppe i størrelsesordenen 50 milliarder kroner, siger Andreas Steenberg.

Ikke brug for en Ring 5
Et af de projekter, der ikke står på listen, men hvor regeringen foreløbig inden VVM-undersøgelsen vil lave en forundersøgelse, er den københavnske Ring 5. Det projekt mener Andreas Steenberg grundlæggende, at der ikke er brug for:

- Nogen har det højt på listen, men ikke på min liste. Det er et projekt, der i den fulde længde koster mange milliarder kroner, og jeg tror, at vi man få mere for pengene andre steder, siger Andreas Steenberg.

Penge kan tages fra Storebælt
Han mener, at regeringen har fejlet ved at gøre det billigere at købe bil og at køre over Storebælt, og at de penge havde været bedre at investere i infrastruktur:

- Jeg havde hellere set, at man trækker penge ud af Storebæltsforbindelsen til at bygge for end at sætte billetpriserne ned. Pengene til mere infrastruktur skal jo komme et sted fra, og man har tidligere trukket ni milliarder kroner ud af Storebælt. Det har man afskåret sig fra denne gang, slutter Andreas Steenberg, der efterlyser mere ærlighed over for borgerne ved at fortælle dem, at en VVM-undersøgelse ikke er ensbetydende med, at der også kommer en vej.

Hør hele interviewet med Andreas Steenberg på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3509&T=Radikale vil finansiere infrastruktur med penge fra Storebælt

Læs mere om Byggeri

19/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder