Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rådgiverteam udvalgt til ikonbyggeriVisualisering: 3XN.

Rådgiverteam udvalgt til ikonbyggeri

Rambøll har sammen med Aarsleff som totalentreprenør vundet konkurrencen om at designe og opføre Lighthouse-boligbyggeriet, der er tegnet af 3XN Arkitekter

Del artiklen på

Som ingeniørrådgiver skal Rambøll sammen med Aarsleff som totalentreprenør og 3XN Arkitekter opfører Lighthouse. Bygningen på havnen i Aarhus Ø kommer til at bestå af tre hovedbygninger og et fælleshus for alle beboerne på Aarhus Ø, 400 lejligheder samt borgerrettede aktiviteter i stueetagen til undervisning om livet i Aarhus-bugten. Fra stueetagen fører en elevator op til en offentlig tilgængelig udsigtsplatform og restaurant. Og selvom den oprindelige tårnhøjde på 142 meter blev opgivet af tekniske årsager og afløst af et tårn på ca. 130 meter, så arbejdes der nu igen på at nå helt til tops til glæde for indbyggerne i Aarhus.

- Vi ville gerne give noget tilbage til Aarhus' indbyggere. Derfor får tårnets top offentlig adgang via cafeen og restauranten på fyrretyvende etage, hvor man får et fantastisk kig ud over Aarhusbugten og ind over Aarhus by, forklarer Kim Herforth Nielsen, der er grundlægger og kreativ direktør hos 3XN.

Hos bygherren ser man frem til at samarbejde med et stærkt trekløver om at realisere en imponerende bygning til hele Aarhus by:

- Vi har et stærkt og meget kompetent dansk rådgiverteam i ryggen til at realisere Aarhus Ø's kommende fyrtårn, siger Daniel Bygebjerg Espensen, der er projektchef ved Lighthouse United.

- Det tværfaglige samarbejde mellem ingeniør, arkitekt og entreprenør er kernen i at skabe et kvalitetsbyggeri. Derfor glæder vi os som bygherre over at opleve, at samarbejdet mellem Aarsleff, Rambøll og 3XN er præget af tidlig og ligeværdig inddragelse med respekt for hinandens fagligheder. De spiller hinanden gode og agerer som en samlet enhed i processen, og derfor ser vi meget frem til at realisere projektet sammen med teamet. Vi forventer, at Lighthouse bliver et best practice eksempel på tværfaglig samarbejde i byggeriet, tilføjer Daniel Bygebjerg Espensen.

Nedbores i 50 meters dybde
Højhusbyggeri er en liga for sig, der kræver en anderledes byggeteknik og derfor særlige ingeniørfaglige specialistkompetencer, og Lighthouse er ingen undtagelse. Den lerede undergrund i Aarhus havn giver bl.a. nogle særlige udfordringer for funderingen, som betyder, at der skal tages løsninger i brug, der ikke tidligere er set i Danmark.

- Bygningen funderes på 25 pæle på to meter i diameter, som skal bores ned i mindst 50 meters dybde. Den størrelsesorden er ny i Danmark. Derudover skal bygningens stabiliserende kerne være så slank som overhovedet muligt for ikke at optage boligareal, men selvfølgelig samtidig være meget stærk, hvilket gør det langt sværere at regne på bygningen end ved traditionelle byggerier, siger Stefan Højen Væggemose, der er Rambølls projektleder på Lighthouse.

Byggeriet ventes at stå færdigt i 2022.

Deltagere i samarbejdsaftalen:
Bygherre: Anpartsselskabet Lighthouse United
Projektudvikling: Kilden & Hindby i samarbejde med Domis
Bygherrerådgiver: Moe
Totalentreprenør: Per Aarsleff
Arkitekt: 3XN Arkitekter
Rådgivende ingeniør: Rambøll Danmark

-kj

Læs mere om Byggeri

15/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder