Aktuelle nyheder - Byggeri

Regeringen er ikke blind for udfordringer ved rekordhøj beskæftigelseFungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye

Regeringen er ikke blind for udfordringer ved rekordhøj beskæftigelse

September satte ny rekord for det højeste antal beskæftigede, der nogensinde er registreret i Danmark

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen i september måned, hvor der var 2.882.000 personer i job.

Fremgangen ses primært i den private sektor, hvor der kom 13.000 flere lønmodtagere, mens der var et lille fald i den offentlige sektor på knap 500 personer. Samlet steg beskæftigelsen med 0,4 procent i september måned.

Dermed sætter september ny rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Positiv gevinst
Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye glæder sig over, at antallet af beskæftigede stiger til nye højder:

- Det er selvsagt enormt positivt og en gevinst for såvel samfundsøkonomien som de danskere, der har fået et job at stå op til og et arbejdende fællesskab at være en del af. Selvom ledigheden er faldende, har vi stadig ledige hænder i Danmark. I september 2021 var der 94.600 fuldtidsledige. Hvis vi kan få flere af dem med på vognen, vil det komme os alle til gavn. Den enkelte ledige, virksomhederne og samfundet som helhed, siger den fungerende beskæftigelsesminister.

Skaber udfordringer i visse brancher
Han understreger samtidig, at ’regeringen ikke er blind’ for, at den massive fremgang i beskæftigelsen også skaber rekrutteringsudfordringer i visse brancher:

- Det er min forventning, at den nyligt indgåede trepartsaftale og regeringens udspil ’Danmark kan mere’ vil afhjælpe en del af problemet. I regeringen følger vi dog situationen tæt og er klar med flere initiativer, hvis det skulle blive nødvendigt...

Læs mere om Byggeri

23/11 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.