left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Regeringen vil bygge almene boliger på ChristianiaIndenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Der skal skabes muligheder for at bygge 22.000 almene boliger på 80-90 kvadratmeter til en husleje på cirka 8.000 kroner om måneden

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek præsenterede ved et pressemøde tirsdag i Københavns nyeste bydel, Nordhavn, regeringens store plan for opførelse af 22.000 ekstra almene boliger i Danmarks største byer frem mod 2035.

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond finansieret af den almene sektor selv via Nybyggerifonden under Landsbyggefonden.

Planen, som regeringen kalder ’Byer med plads til alle’, indeholder også 4.000 studieboliger og en ny national arkitekturpolitik.

Husleje for almindelige indkomster
Kaare Dybvad Bek slog fast, at de stærkt stigende boligpriser – og det gælder både ejerboliger og de nye lejeboliger - i specielt København, der har gjort det vanskeligt for, hvad han kalder ’ganske almindelige familier’, at etablere sig i byen, har været medvirkende til planen.

Formålet at sikre tusindvis af nye almene, der er til at betale for mennesker med almindelige indkomster – som eksempelvis pædagoger, håndværkere og politibetjente og deres familier. Der vil typisk være tale om 80-90 kvadratmeter lejligheder til cirka 8.000 kroner om måneden.

Særlig pulje til at købe private udlejningsboliger
Regeringen vil desuden indgå konkrete aftaler med de større bykommuner for at få sat gang i byggeriet af billige boliger i nye boligområder, ligesom der skal oprettes en særlig pulje på én milliard kroner, som skal gøre det muligt for almene boligorganisationer at søge om tilskud til købe private udlejningsboliger og omdanne dem til almene boliger.

Formålet er at skabe flere almene boliger i centralt beliggende bydele, som allerede er fuldt udbyggede.

Sidst, men ikke mindst, vil regeringen undersøge muligheden for at etablere en helt ny og mere ’solidarisk andelsboligform’.

Balancen er tippet
- Hvis vi vil skabe balance i hele Danmark, er vi nødt til også at skabe balance i vores store byer. Den balance tipper, når det er svært for almindelige mennesker at finde en bolig, og når nye boligområder er på vej til at udvikle sig til velhaverkvarterer. Vi vil derfor nu sætte os i spidsen for at bygge flere almene boliger, så vi sikrer blandede byer, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Almene boliger på Christiania
Kommunerne fik i 2015 mulighed for at stille krav i lokalplaner om, at op til 25 procent af boligmassen i nye boligområder forbeholdes almene boliger. Det krav forhøjes nu til 33 procent, ligesom samme krav kan stilles i lokalplaner som muliggør fortætning med nye boliger i eksisterende byområder.

I København vil regeringen blandt andet undersøge, om der kan etableres nye almene boliger på en lang række konkrete steder i - herunder Skjolds Plads på Nørrebro, Bispebjerg og Christiania.


Læs mere om Byggeri

13/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.