left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Regeringens boligplan kan sikre stabil udvikling i byggeriet

Regeringens boligplan kan sikre stabil udvikling i byggeriet

Sekretariatschef i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet, Gunde Odgaard, understreger, at kun en større boligforsyning kan holde boligpriserne i ave!

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Regeringens plan - om inden for de kommende 15 år at opføre 22.000 ekstra almene boliger - hilses velkommen i BAT-kartellet.

Sekretariatschef Gunde Odgaard fastslår blandt andet, at det ikke mindst er boliger til unge, til studerende og boliger til ’helt almindelige mennesker’ med helt almindelige jobs og helt almindelige lønninger, der er brug for.

- Der er en stærk sammenhæng mellem et velfungerende og fleksibelt arbejdsmarked og et velfungerende og fleksibelt boligmarked, hvor de fleste har råd til at bo – også i de større byer. Det reflekteres fornemt i udspillet, siger Gunde Odgaard.

Skal ikke gentage fejl
Han peger på, at det også er et ’fænomen’, som blandt andre OECD peger på i sine analyser, og noget, som storbyer overalt i verden har måttet kæmpe med gennem mange år:

- Derfor er det godt set, at vi i København og andre danske storbyer ikke skal gentage de fejlslagne boligpolitikker, som vi har set andre steder. Det er vigtigt, at Nybyggerifonden nu aktiveres. I BAT vurderer vi, at der med de påtænkte initiativer skal disponeres over godt halvdelen af de fremtidige indtægter, som kommer til Nybyggerifonden, siger Gunde Odgaard videre.

Almene boliger skal forrest i køen
Det betyder alligevel, at der stadig vil være penge tilovers i Nybyggerifonden til at sikre fremtidige initiativer, som ikke er beskrevet i oplægget eller måske forstærke nogle af de foreslåede initiativer.

Målsætningen om blandede boligformer i kravet om 33 procent almene boliger i al nybyggeri er også positivt:

- Man skal sørge for, at de private developere ikke får mulighed for at kompensere ved at lave legepladser eller parkeringspladser i stedet for. Med andre ord skal det være et absolut krav. Byggesagsbehandlingen i kommunerne må tage højde for det, ligesom byggesagsbehandlingen i kommunerne også må tage højde for, at almene boliger skal forrest i køen, siger han.

Også kontorer kan omdannes til boliger
Og så gør han opmærksom på, at det er vigtigt se på, om eksisterende bygninger, som eksempelvis hoteller og kontorejendomme kan omdannes til boliger.

I København stiger udbuddet af kontorarealer med cirka tre procent årligt, samtidig med at efterspørgslen falder som følge af eftervirkningerne afcCoronaen med hjemmearbejdspladser:

- Det vil derfor være en god idé, hvis boligministeren også inddrager muligheden for at anvende kontorbygninger som fremtidige boliger.

Varer på hylderne
Det har fra flere sider været fremhævet, at med den nuværende stærke aktivitet i byggesektoren, vil det blive meget dyrere end forventet at bygge de 22.000 almene boliger, men her maner Gunde Odgaard til besindighed:

- Som konjunkturerne ser ud for nuværende, så er der meget, der tyder på, at vi med stigende inflation og heraf stigende renter vil få lagt en dæmper på byggeaktiviteten. Derfor er det godt at se, at regeringen har varer på hylderne, således at byggeriet kan sikres en stabil udvikling i årene fremover, slutter BAT’s sekretariatschef

Læs mere om Byggeri

13/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.