Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rekordregnskab i byggekoncernBølgen-bebyggelsen på havnekanten i Vejle.

Rekordregnskab i byggekoncern

Overskuddet hos Bach Gruppen satte rekord 2017, og koncernen venter yderligere fremgang i 2018

Del artiklen på

2017-regnskabet fra ejendoms- og byggekoncernen Bach Gruppen viser 12,5 % fremgang i omsætningen til 604 mio. kr. og et overskud før skat på 147 mio. kr. mod 109 mio. kr. i 2016. Det er det hidtil største overskud i virksomheden, der blev grundlagt af Finn Bach i 1965 og har ejendomsdrift, projektudvikling/byggeri og produktion af byggematerialer som hovedområder.

- Tallene omfatter endda ikke salgsindtægter fra vores største udviklingsprojekt, Bryggens Bastion i København, selv om vi i 2017 indgik aftaler for 1,4 mia. kr. Indtægter og indtjening indgår fra 2018 i takt med, at bygningerne bliver leveret, siger Palle Buhl Jørgensen, der sammen med Lene Christensen udgør direktionen for Bach Gruppen i Viborg.

Bastion og bølger
Bryggens Bastion på Islands Brygge omfatter byudvikling og byggeri af boliger og erhvervslokaler for fem milliarder kroner de næste 8-10 år. Knap en tredjedel faldt på plads sidste år med aftaler med det svenske ejendomsselskab Heimstaden om især boliger, med KAB om ungdomsboliger og med Rema 1000 om en dagligvarebutik. Bryggens Bastion ligger klos op ad metrostationen Islands Brygge, kun tre minutters kørsel fra Kongens Nytorv.

Et andet stort projekt er Bølgen-bebyggelsen på havnekanten i Vejle med 100 boliger fordelt på fem 'bølger'. Det ikoniske byggeri har vundet flere priser og blev i 2017 hædret med et frimærke fra Postnord.

- Vi forventer at blive helt færdige med Bølgen i 2018. De to første bølger er opført, og vi er næsten i mål med salget af lejligheder i de to næste bølger. Lejlighederne i den femte bølge beholder vi selv og lejer ud, fortæller Palle Buhl Jørgensen.

Ny fremgang i 2018
I kraft af den stærke fremdrift i de to store udviklingsprojekter og de øvrige aktiviteter i koncernen forventer Bach Gruppen ny fremgang i overskuddet i 2018.
Trods de store projekter på Islands Brygge og i Vejle har Bach Gruppen øget sin økonomiske polstring.

- Vores egenkapital er steget fra knap 1,3 mia. kr. til næsten 1,5 mia. kr. i 2017. Med den udskudte skat indregnet har vi en egenkapital på over 1,7 mia. kr., og det svarer til 31,2 % af vores balance. Det er en lille forbedring fra 2016 og samtidig over vores målsætning om mindst 30 %, så vores udviklingsprojekter står på et solidt økonomisk fundament. På Bryggens Bastion har vi desuden låneaftaler for 400 mio. kr. med to pensionskasser, oplyser Palle Buhl Jørgensen.

Koncernen har aktiver for 5,5 mia. kr., heraf for 3,2 mia. kr. ejendomme (ejet 100 %) på i alt 567.600 m2 til en gennemsnitlig dagsværdi på 5690 kr./m2. Opgjort efter værdi ligger 41 % i Viborg.

Porteføljen består hovedsageligt af boliger, kontorer og lager-/logistikbygninger. Lejeindtægterne steg otte procent, og tomgangen er lav. En af årsagerne er, at Bach Grupper koncentrerer investeringerne om hjembyen Viborg samt København, Vejle, Herning og Silkeborg, som alle er byer med stigende indbyggertal. Særligt transport- og logistikejendommen HI-Park i Herning oplevede stor fremgang i 2017.

Bach Gruppens hel- og delejede virksomheder med produktion af byggematerialer fik samlet et overskud på 17,2 mio. kr. mod 10,1 mio. kr. i 2016. Aktiviteterne omfatter bl.a. tegl, beton, betonelementer og porte.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/3 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder