Aktuelle nyheder - Byggeri

Renoveringsprojekter for 2,2 milliarder kroner udskydes

Renoveringsprojekter for 2,2 milliarder kroner udskydes

Folketingets Boligudvalg har modtaget en skrivelse fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek om udskydelse af renoveringsprojekter i den almene boligsektor.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ministeren henviser til det meget høje aktivitetsniveau i bygge- og anlægssektoren og et højt og tiltagende aktivitetspres, som forventes at fortsætte i de kommende år:

- Renoveringer i den almene boligsektor som følge af Grøn Boligaftale 2020 og nybyggeri af almene boliger vil bidrage til at øge kapacitetspresset. Med henblik på at dæmpe aktiviteten i bygge- og anlægssektoren udskydes renoveringsprojekter med støtte fra Landsbyggefonden, oplyser ministeren.

Gælder ikke udsatte boligområder
Udskydelsen omfatter projekter, som får tilsagn om støtte fra Landsbyggefonden efter 1. januar 2022. Udskydelsen berører altså IKKE renoveringsprojekter, som har fået tilsagn om støtte fra Landsbyggefonden før 1. januar.

- Renoveringsprojekter i udsatte boligområder, som følger af udmøntningen af aftale om finansiering af indsatser for at forebygge og nedbryde parallelsamfund, omfattes heller ikke af bekendtgørelsen, oplyses det videre.

Desuden gives der mulighed for, at boligorganisationerne kan udskyde udbuddet af byggearbejder til et senere tidspunkt, hvor presset på bygge- og anlægssektoren er aftaget.

Udskyder for 2,2 milliarder kroner
Det er hensigten med bekendtgørelsen, at udskyde byggearbejder svarende til en samlet ramme på cirka 2,2 milliarder kroner og fordele aktiviteten ligeligt på de efterfølgende fire år.

- Presset på bygge- og anlægssektoren medfører høje og stigende licitationsresultater, når boligorganisationer og andre almene bygherrer udbyder deres byggearbejder. De høje licitationsresultater vanskeliggør overholdelse af maksimumsbeløbet for alment byggeri, lyder budskabet fra ministeren.

Det er kommunalbestyrelsen, der i sin godkendelse skal vurdere, om det er hensigtsmæssigt at udskyde udbuddet af byggearbejder for at undgå høje priser.

Læs mere om Byggeri

4/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.