LCA
LCA
scroll
Årets Byggeri 2017: Vadehavscentret
Foto: Adam Mørk.

Årets Byggeri 2017: Vadehavscentret

Klædt i strå og træ og en funktionel robusthed er det nye Vadehavscenter blevet et moderne formidlingscenter for nu og i fremtiden

Som et stort bidrag til formidlingen af området ligger Vadehavscentret lidt udenfor Ribe. Bygningen har været igennem en fantastisk modernisering og fremtidssikring i form af en iøjnefaldende udvidelse, som nu er blevet præmieret med titlen som Årets Byggeri 2017 i kategorien Åben.

Projektet består af en tilbygning til den eksisterende udstillingsbygning, der er opført som en vinkelbygning i 1996-1998. For at sikre et samlet anlæg og et hensigtsmæssigt flow i anlægget er tilbygningen udformet, så den delvist omfavner den eksisterende bygning og danner en større samlet helhed.

Konkurrencens dommerkomite om Vadehavscentret:
- Med en imponerende blanding af sublimt håndværk og overrumplende skulpturel, moderne arkitektur i træ og tækket strå bydes man velkommen i marsklandet. En perfekt ramme om udstillingerne, som vil tiltrække besøgende fra nær og fjern for at opleve den verdensarv, som Vadehavet udgør.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 10.

I de kommende dage vil du her på bygtek.dk kunne læse om de to andre vindere samt de byggerier, der modtog hædrende omtale i forbindelse med kåringen af Årets Byggeri 2017.

-kj

14/12 2017