Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Årets Håndværker slår flere rekorderDet samlede vinderfelt ved Årets Håndværker 2019.

Årets Håndværker slår flere rekorder

Onsdag og torsdag aften blev dansk håndværk hyldet for høj kvalitet og god kundeservice ved awardshowet Årets Håndværker

Del artiklen på

I en stuvende fuld Cirkusbygningen i København blev awardshowet Årets Håndværker over to aftener - onsdag og i går torsdag - afholdt, og eventet formåede at slå ny rekord ved at samlede 2000 mennesker i salen til kåring af i alt 44 prisvindere blandt Danmarks håndværkerfirmaer.

Som noget nyt havde arrangørerne i år indstiftet lærlingeprisen Årets Håndværkerlærling som en anerkendelse af den enorme betydning, det har for hele branchen, at der løbende kommer nye talenter til. Og dét kan en pris bl.a. være med til at sætte fokus på, forklarer medstifter Peter Birkelund fra anmeld-haandvaerker.dk, der står bag awardshowet:

- Byggebranchen er udfordret ift. rekrutteringen blandt unge. Igennem lang tid har vi i samarbejde med relevante aktører i branchen vendt og drejet problemet og talt om, hvordan vi kan hjælpe til, at der kommer fokus på emnet. Det har så udmøntet sig i denne pris, hvor lærlingen er den, der kommer frem i rampelyset, og forhåbentligt kan være en rollemodel for andre unge.

Og at dømme efter stemningen i salen torsdag aften var det helt rigtigt set, at der er behov for en lærlingepris, der kan sætte fokus på rekrutteringen til branchen: Således steg lydtrykket fra klapsalverne til nye højder, ligesom stemningsbarometeret fik endnu et hak opad, da en både rørt og stolt Jean Valentin Pedersen fra firmaet Træ & Busk trådte op på scenen for at blive hyldet som ÅRrets Håndværkerlærling.

- Jeg er utrolig stolt over at have vundet prisen som Årets Håndværkerlærling. Ikke mindst fordi jeg gerne vil gøre min mester stolt. Jeg må sige, at det har været en noget speciel aften. Det hele er meget overvældende, fortalte han.

De gode historier skal ud
Det er ottende år i træk, at Årets Håndværker er afholdt, og ikke tidligere er der blevet uddelt så mange priser eller været så mange til stede til at hylde både finalister og vindere i de forskellige kategorier som i år.

Selve awardshowets gæster spiller også en stadigt vigtigere rolle som samlingspunkt og platform for eksponering af den gode fortælling om kvalitetshåndværk og kundeservice, der gør en stor positiv forskel for tusindvis af danskere hver eneste dag. Det fortæller direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, som selv sidder i den fagjury, der hvert år står for den endelige kåring af prisvinderne blandt de dygtige finalister. Han mener således, at Årets Håndværker skal tilskrives en stor del af æren for at være med til at give byggeriet et godt ry:
 
- Der er så mange dedikerede håndværkere i Danmark. Deres gode historier skal vi fortælle, og her spiller Årets Håndværker en kæmpe rolle. Bl.a. i form af denne nye pris Årets Håndværkerlærling. For som min kollega Jesper Juul Sørensen sagde, da han uddelte prisen: 'Gymnasieuddannelserne siger, at de har brug for kloge hoveder. Men for at gennemføre en erhvervsuddannelse kræver det både et klogt hoved og kloge hænder.

Et udsnit af vinderne af Årets Håndværker 2019
Årets Boligbygger
Træhuse.DK

Årets Energi Isolatør (0-4 ansatte)
A-Z Isolering og Totalentreprise

Årets Energi Isolatør (5+ ansatte)
Kirkebyens Tagservice

Årets Total Entreprenør (0-4 ansatte)
KM Byg Valløby

Årets Total Entreprenør (5-9 ansatte)
Byberg Byg Håndværkerfirma

Årets Total Entreprenør (10+ ansatte)
Schier Håndværker Service

Årets Arbejdsmiljø
Svart Byg

Årets Håndværkerlærling
Jean Valentin Pedersen
Træ & Busk

Årets El-installatør (0-4 ansatte)
Nordsjællands El & Antenne

Årets El-installatør (5-9 ansatte)
Lystberg El-teknik

Årets El-installatør (10+ ansatte)
Roskilde Fjordens El

Årets Maler (0-4)
Det' Maleren

Årets Murer (0-4)
Murermester Morten Madsen

Årets Murer (5-9)
Murerhuset

Årets Murer (10+ ansatte)
Murermester Jimmy Jacobsen

Årets Tagdækker (0-4)
Isoplasticon

Årets Tagdækker (5+ ansatte)
Søften Tagrenovering

Årets Tømrer (0-4)
E.O Tømrer & Snedker

Årets Tømrer (5-9)
Snedkerfirmaet Goodmanservice

Årets Tømrer (10-19)
Arensbach Tømrer og Snedker

Årets Tømrer (20+ ansatte)
Koed Tømrer- og Byggeforretning

-kj

Læs mere om Byggeri

12/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder