LCA
LCA
scroll
Rockfon introducerer nye hygiejniske akustiklofterCleanSpace-serien er lavet i Stenuld, som er et materiale med en lang række egenskaber, der sikrer et godt indeklima. Foto: Rockfon.

Rockfon introducerer nye hygiejniske akustiklofter

Akustiklofter er ikke altid lette at holde frie for snavs og bakterier. Derfor lancerer Rockfon nu en serie af loftplader, som tager hensyn til både lyd og rengøring i sterile miljøer

Bevidstheden om hygiejne og sanitet er højere end nogensinde, og der bliver stadig flere rum med behov for at opretholde et sterilt miljø, og som er designet til brugernes sundhed og velvære. For at imødekomme det har Rockfon introduceret CleanSpace-produktserien, der er designet til at opretholde et højt niveau af renlighed. Hele CleanSpace-serien er udviklet til at kunne balancere mellem akustisk, komfort, rengøringsevne og modstandsdygtighed over for fugt og bakterier, hvilket hjælper til at sikre, at alle sundheds- og sikkerhedsstandarder overholdes og at rengøring nemt kan foretages uden at gøre skade på lofterne.

Rengøringsmetoden bestemmer loftspladen
CleanSpace-serien omfatter fire akustiske loftpladeprodukter, der hver især er velegnede til en lang række miljøer. På den måde kan man nemt vælge den rette løsning med udgangspunkt i de hygiejniske behov i rummet. Det kunne f.eks. være, om der er behov for ISO-klassificering til renrum, resistens overfor mikroorganismer, lav- eller højtryksrengøringsevne, UVC eller ozon-rensning og lufttrykskontrol.

Derudover har blandt andet Covid-19-pandemien skabt et øget behov for ekstra sanitet i rum, og derfor har Rockfon valgt at teste de nye lofter for en række forskellige desinfektionsmetoder – nu også UVC og ozon.

Enkelt at gennemskue
Med CleanSpace har Rockfon bestræbt sig på at gøre valget af lofter, der lever op til de strenge hygiejnekrav, nemmere for kunderne, der samtidig ikke behøver give køb på de akustiske egenskaber. Megan Thorn, produktchef hos Rockfon, fortæller:

- Med CleanSpace ønskede vi at tilbyde vores kunder et simpelt udvalg af akustiske loftplader, der er designet til hygiejniske miljøer. Og med simpelt mener vi bestemt ikke mindre avanceret, men enkelt at forstå. Der er så mange hygiejniske loftsplader derude på markedet, og det kan være svært at afgøre, hvilke produkter der kan imødekomme de forskellige krav til rengøringsevne. Med introduktionen af vores CleanSpace-sortiment bestræber vi os på at gøre det nemt for vores kunder at forstå, hvilket loft, de skal vælge baseret på den nødvendige rengøringsmetode for deres hygiejniske rum.

Stenulden skaber velvære
Ligesom de øvrige loftsplader fra Rockfon er CleanSpace-serien lavet af stenuld, som er et naturligt lydabsorberende materiale, der giver en god akustik. Desuden er det hydrofobisk, hvilket vil sige, at det skyr vand og er fugtbestandigt og formstabilt, selv i rum med meget høj luftfugtighed. Endelig er stenuld et uorganisk materiale, der således ikke bidrager til spredningen af bakterier og infektion.

-tmk

29/3 2022