Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

S stiller krav om energibesparelser i ALLE offentlige bygningerAdministrerende direktør Jannick Nytoft fra EjendomDanmark

S stiller krav om energibesparelser i ALLE offentlige bygninger

Socialdemokratiet har i forbindelse med valgkampen præsenteret et nyt klimaudspil, der blandt andet indeholder initiativer omkring energirenovering af bygninger.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Socialdemokratiet mener, at alle offentlige bygninger skal være energieffektive og peger på, at det har stor betydning for den grønne omstilling, hvilke produkter, komponenter eller løsninger vi bruger i vores hjem og bygninger.

Har vi installeret vinduer, der holder på varmen? Er vores huse isolerede? Er vores varme- og husholdningsapparater energieffektive?:

- Danske virksomheder har specialiseret sig i at udvikle og producere løsninger, der netop skal sikre, at vi bruger energien effektivt. Produkter som nu kan sælges på et voksende verdensmarked. Og som er udviklet blandt andet fordi vi har sat ambitiøse krav til energibesparelser. Det skal vi også i fremtiden, mener Socialdemokratiet.

Samme krav i kommuner og regioner som i staten
Blandt forslagene er krav om at spare på energien i alle offentlige bygninger:

- Der er i dag hverken frivillige aftaler eller krav om energibesparelser til de kommunale og regionale bygninger. Krav til offentlige bygninger kan ellers i høj grad være med til at drive innovationen af mere energieffektive materialer og løsninger, skriver partiet i sit oplæg. Derfor foreslår Socialdemokratiet, at der for ALLE offentlige bygninger – også kommunale og regionale bygninger - skal gælde samme krav som gælder for statslige bygninger, nemlig at de skal reducere energiforbruget med 14 procent i perioden 2006-2020.

Der skal samtidig etableres en ny energispareordning med separate puljer til energibesparelser i bygninger og industri.

Tag de private udlejningsejendomme med
Med hensyn til mindre energiforbrug i private udlejningsejendomme konstaterer Socialdemokratiet, at der på grund af den gældende lovgivning gennemføres få energirenoveringer i private udlejningsejendomme:

- Der er derfor brug for at analysere hvilke barrierer, der er for at forbedre energiforbruget i udlejningsejendomme uden, at det stiller lejerne ringere, hedder det i udspillet.

Og her er de private udlejere i EjendomDanmark ganske enige. De peger på, at de mange private ejendomsejere også skal have et godt incitament til at energirenovere:

- Rigtig mange ejere af udlejning vil gerne energirenovere, men det kan i for mange tilfælde ikke betale sig. Lad os se på, hvordan både ejendomsbranchen, offentlige myndigheder, lejere og udlejere kan bidrage til den grønne omstilling, siger administrerende direktør i EjendomDanmark,Jannick Nytoft.

Han opfordrer til, at politikerne går i dialog med branchen om, hvordan det kan gøres mere attraktivt end i dag for både private og offentlige aktører at energirenovere deres ejendomme.

Læs mere om Byggeri

20/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder