Aktuelle nyheder - Byggeri

Sagsbehandlingstid i Bygningspuljen skal nedKlima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen

Sagsbehandlingstid i Bygningspuljen skal ned

Ventetider på op til et halvt år på at få besked på, om man kan opnå tilskud til at udskifte olie- eller gasfyr til varmepumpe

Del artiklen på

OPDATERET

Af Dan Bjerring

Christiansborg

Der går næppe en eneste dag, uden at politikerne opfordrer danske boligejere til at udskifte deres gas- eller oliefyr med eksempelvis varmepumper.

Men når det gælder om at føre alle de mange fine ord ud i livet, er det straks en anden sag.
Lange ventetider på at få behandler ansøgninger om tilskud fra Bygningspuljen har fået Michael Astrup Jensen fra Venstre til at spørge klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen om det er rimeligt, at familier i dag skal vente op til seks måneder for at få behandlet deres tilskudsansøgninger til for eksempel varmepumper?

Serviceeftersyn
Ministeren oplyser, at det er besluttet at gennemføre et serviceeftersyn af Bygningspuljen, ’særligt med henblik på at reducere sagsbehandlingstiden’, så borgere hurtigere kan modtage svar på deres ansøgning:

- Desuden er der planlagt en opsplitning af Bygningspuljen i to med henblik på at oprette en pulje specifikt til konverteringer og en til renoveringer, oplyser Dan Jørgensen.

Formålet med opsplitningen er ifølge ministeren blandt andet at gennemgå puljerne og afsøge, om de kan gøres mere brugervenlige og få reduceret borgernes ventetid.

Igangsættes til efteråret

Serviceeftersynet forventes at blive igangsat i andet halvår af 2022:

- Det påtænkes, at gennemgå Bygningspuljen med henblik på en øget automatisering af ansøgnings- og sagsbehandlingsprocessen, hvilket alt andet lige vil give hurtigere sagsbehandling og i visse tilfælde medføre fuldt automatisk sagsbehandling. Samtidig vil ansøgningssystemet i højere grad blive intuitivt og hjælpe borgeren med at pointere eventuelle manglende oplysninger, hvorved Energistyrelsens sagsoplysning vil blive reduceret og borgerens oplevelse forventes at blive forbedret, forklarer Dan Jørgensen.

Først til mølle

Ifølge Energistyrelsen var der ved puljeåbning modtaget et meget stort antal ansøgninger på kort tid:

- Sagsbehandlingen påbegyndes efter først til mølle-princippet. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for ansøgninger om tilsagn var i septemberrunden i 2021 målt til 40 dage, og udbetalingsanmodninger til Bygningspuljen på tværs af alle runder er målt til 45 dage. Endvidere bemærkes, at de første tilsagn følgende en ansøgningsrunde bliver tildelt inden for få dage fra puljeåbning. Der vil desværre altid være borgere, som oplevere længere ventetid. Energistyrelsens erfaringer med Bygningspuljen viser dog, at årsagen herfor i mange tilfælde kan tilskrives, at der i de indsendte ansøgninger mangler væsentlige informationer, der skal indsamles via manuel kontakt til borgeren. I disse tilfælde skal der forventes længere tid, før borgeren modtager enten tilsagn eller afslag om tilskud, slutter ministeren.

 

Læs mere om Byggeri

30/6 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.