Aktuelle nyheder - Byggeri

Sjælland vil ind i kampen om infrastrukturmilliarder

Sjælland vil ind i kampen om infrastrukturmilliarder

Kampen om at komme med på spisesedlen, når der skal indledes forhandlinger om de kommende års infrastrukturinvesteringer, er gået ind i den afgørende fase.

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En række borgmestre og regionsformanden i Region Sjælland har inviteret Folketingets Transportudvalg på en tur til især Vestsjælland for at se på behovet for en sjællandsk tværforbindelse mellem Rønnede i syd og Kalundborg i nord.

Der peges i invitationen på, at Sjælland er ’Østdanmarks store trafikkryds’, som dagligt håndterer 100.000 pendlere ind mod hovedstaden og den øvrige trafik.

Derfor står Region Sjælland og de 17 kommuner sammen om en ønskeseddel til trafikinvesteringer

Sjælland baner vejen frem
- Vi har samlet os om det fælles udspil ”Sjælland baner vejen frem”. Vi vil gerne sikre, at infrastrukturen i regionen giver de bedst mulige vilkår for borgernes anvendelse af den kollektive trafik, blandt andet den Sjællandske timemodel og ’parker og rejs’ anlæg. Vi har også en helt klar prioritering af vores ønsker til motorvejsforbindelser - færdiggørelse af Kalundborgmotorvejen, motorvej Næstved-Rønnede og den resterende del af Tværforbindelsen mellem Kalundborg og Næstved, skriver borgmestrene til udvalget.

Danmarks mest trafikerede
I trafikoplægget fra Region Sjælland henvises der blandt andet til, at regionens borgere pendler længst af alle i Danmark for at komme på arbejde, og at trafikstrømmene mellem Øst- og Vestdanmark og mellem Skandinavien og det øvrige Nordeuropa krydser hinanden på Sjælland:

- Det medfører et stort pres på veje og jernbaner, og trafikmængderne på Sjælland er da også nogle af landets største. Eksempelvis er Køge Bugtmotorvejen Danmarks mest befærdede vej med over 100.000 biler i døgnet, noteres det.

Læs mere om Byggeri

20/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.