Aktuelle nyheder - Byggeri

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige- Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se en stigning i antallet af konkurser, siger cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein.

SMVdanmark: Antallet af konkurser vil stige

Selv om byggeriet er mindre hårdt ramt af Corona-krisen end så mange andre oplever de et fald i omsætningen på 27 procent blandt de virksomheder, som er påvirket negativt og antallet af konkurser vil stige, forudser SMVdanmark

Del artiklen på

Samfund - Erhverv

Af Johannes H. Nørgård

Små og mellemstore virksomheder er hårdt ramt på omsætningen som følge af Corona-krisen. I en spørgeskemaundersøgelse med svar fra over 20 procent at SMVdanmarks medlemmer viser et særudtræk af bygge- og anlægsbranchen, at 57 procent har oplevet et fald i omsætningen, og heraf har virksomhederne gennemsnitligt oplevet et fald på 27 procent.

Samtidig har19 procent af de virksomheder, som frygter konkurs, svaret at de vil gå konkurs indenfor 4-5 måneder.

- Siden er der blevet justeret lidt på hjælpepakkerne og anlægsloftet i kommunerne er blevet suspenderet. Men selv om byggeriet ikke er ligeså hårdt ramt som mange af vores andre medlemsvirksomheder, så er der ingen tvivl om, at vi kommer til at se en stigning i antallet af konkurser, siger cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein.

To ud af tre er negativt ramt
Hun tør derimod ikke give et konkret bud på antallet, da SMVdanmark i øjeblikket står i den besynderlige situation, at Sø – og Handelsretten har sendt sine medarbejdere hjem, så mange konkurssager bliver slet ikke behandlet.

- Så lige nu fagter vi lidt i blinde, for uden officielle tal har vi ikke en chance for at følge udviklingen.

Men det ændrer ikke på, at cirka to ud af tre virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ifølge undersøgelsen er negativt ramt at Corona-krisen og her er hendes råd, hvis man er nået helt ud på kanten og kigger ned i afgrunden:

- Står man aktuelt i problemerne skal man selvfølgelig først se efter om der kan være hjælp at hente i hjælpepakkerne – og hvis ikke rette kontakt til os. Vi arbejder nemlig hele tiden på at få justeret hjælpepakkerne, så der ikke er nogen, der falder igennem. Men så er det også vigtigt at sige, at kriser efter pandemier sjældent varer ret lang tid. Vi kan jo fx håbe, at når folk ikke kan komme ud og rejse til sommer, så får de måske lyst til i stedet at bruge nogle af pengene på at forbedre boligen, måske med en ny terrasse, siger Mia Amalie Holstein.


Læs mere om Byggeri

29/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.