Aktuelle nyheder - Byggeri

Staten har tabt 42 millioner kroner i lejeindtægtStaten har mistet 42 millioner kroner i lejeindtægt i Strandgade 29 på Christianshavn (Foto:din-geo.dk/boliga)

Staten har tabt 42 millioner kroner i lejeindtægt

Tom ejendom på attraktiv adresse i København har ligget hen i tre år. Nu skal den moderniseres, men lejetabet er voldsomt

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det har kostet statskassen 42 millioner kroner i mistet lejeindtægt, at Strandgade 29 på Christianshavn har stået tom, siden Miljøstyrelsen fraflyttede ejendommen. Det fremgår af et svar fra boligminister Kaare Dybvad Bek til Rune Lund fra Enhedslisten.

Ifølge boligministeren blev Strandgade 29 fraflyttet af Miljøstyrelsen pr. 31. juli 2017 og har siden stået tom:

- Huslejetabets størrelse for perioden, fra Miljøstyrelsen fraflyttede lokalerne, og indtil Finanstilsynet efter planen flytter ind i lokalerne februar 2022, er cirka 42 millioner kroner, oplyser ministeren blandt andet.

Sociale klausuler
Samtidig vil Rune Lund vide, hvilke sociale klausuler der er forbundet med udbuddet på cirka 140 millioner kroner til modernisering af ejendommen - inden Finanstilsynet flytter ind - og hvordan der vil blive foretaget kontrol af disse klausulers overholdelse.

Bygningsstyrelsen har over for boligministeren oplyst, at der i den udbudte totalentreprisekontrakt blandt andet indgår krav om overholdelse ILO-konventionen vedrørende arbejdsvilkår, herunder at arbejdstid og andre arbejdsvilkår ikke er mindre gunstige end dem, der gælder i henhold til kollektiv overenskomst.

Entreprenøren er forpligtet til på anmodning fra bygherren ’snarest muligt’ at dokumentere, at kravene er overholdt.

Læs mere om Byggeri

19/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.