Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

STB Byg vil være større

STB Byg vil være større

Den efterhånden landsdækkende entreprenørvirksomhed med base i Vejle vil gerne være større og frem for alt bedst

Del artiklen på

Med en omsætning i 2017 på 400 mio. kr. og et resultat før skat på 17 mio. kr. har STB Byg øget sin omsætning med ca. 50 mio. kr., men har til gengæld måttet se bundlinjen skrumpe lidt sammenlignet med 2016.

- Der er flere årsager til, at vi ikke har kunnet fastholde stigningstakten i indtjeningen i 2017, forklarer adm. direktør Jens Winther og fortsætter:

- Ultimo 2016 lagde vi en strategiplan med retning mod 2020. Det er en vækstplan, som vi følger, og som har krævet nogle langsigtede investeringer. Derudover er vi godt på vej til at manifestere os som en betydende og professionel landsdækkende byggevirksomhed med en stadig stigende omsætning, og den omstillingsproces giver selvfølgelig nogle udfordringer. Vi har derfor valgt at se en stor del af den manglende indtjening som en slags etableringsomkostninger på bl.a. Sjælland, hvor vi har vundet mange licitationer de sidste par år. Når det er sagt, er det fremadrettet helt væsentligt, at vi formår at drage læring af vores erfaringer og om nødvendigt korrigere kursen.

Historisk høj ordrebeholdning
Målet for 2018 er budgetteret til 500 mio. kr. med et resultat på mindst fem procent. Et ikke helt urealistisk scenarie for ordrebogen bugner med bestillinger for hele 675 mio. kr., hvoraf de 450 mio. kr. udfaktureres i 2018.

En stor del af STB Bygs hidtidige omsætning stammer fra det offentlige og offentligt støttede segment, hvilket indtil nu har været en god strategi, da netop offentlige investeringer fastholdt de sorte tal på bundlinjen hos STB Byg under krisen. Nu er tiden en anden og for at kunne indfri firmaets vækstambitioner, har ledelsen også rettet blikket mod privat- og erhvervssegmentet:

- V har taget initiativ til en række forskellige tiltag, som gør os langt mere kvalificerede til opgaver i dette segment, og det har allerede båret frugt. Vi har bl.a. opført et nyt domicil for DSV, et udviklingsprojekt med luksuslejligheder på Pottemagergrunden i Næstved, og vi er lige nu i gang med nogle meget spændende ejerboliger på Musicon grunden i Roskilde. Seneste tiltag er Kongens Punkt i Fredericia, hvor vi i samarbejde med Boligkontoret Fredericia bygger en kombination af almene boliger og ejerlejligheder, fortæller Jens Winther.

Han arbejder sammen med den øvrige ledelse frem mod, at STB Bygs evne og kompetence til at håndtere totalentrepriser, og udviklingsprojekter fremadrettet bliver fordelt 50/50 på offentlige og privat/erhverv byggerier.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder