Aktuelle nyheder - Byggeri

Østjyske virksomheder i lærlingealliance29 håndværksmestre i Østjylland slår bl.a. sammen med lokale uddannelsesinstitutioner et slag for, at der skal investeres mere i fremtidens håndværkere

Østjyske virksomheder i lærlingealliance

Flere virksomheder skal ansætte flere lærlinge, mens de er elever på deres respektive grundforløb, er alliancens helt store mål

Del artiklen på

- Vi har 12 lærlinge ud af 38 medarbejdere, så vi er godt med i forhold til regeringens mål om at ansætte flere lærlinge. Vi er med i Lærepladsalliancen for at bakke op om vigtigheden af at ansætte lærlinge og for at leve op til vores sociale ansvar. Vi skal have flere virksomheder til at ansætte lærlinge, så vi er flere til at løfte ansvaret for at uddanne kvalificeret faglært arbejdskraft.

Det er den klare melding fra John A. Laursen, der er direktør i tømrer-, murer og kloakmesterfirmaet af samme navn. Han er en ud af 29 håndværksmestre, der har meldt sig ind i Lærepladsalliancen, som er et lokalt samarbejde mellem Learnmark Tech, Horsens Kommune, Hedensted Kommune, Odder Kommune, DI Sydøstjylland, DI Dansk Byggeri Østjylland, Dansk Metal - Horsens og 3F – Horsens og Omegn.

Lærepladsalliancen er et initiativ som følge af Trepartsaftalens målsætning om flere lærepladser til unge og voksne. Trepartsaftalen blev indgået i november 2020 mellem regeringen, FH, DA, Danske Regioner og KL, og målet er, at flere virksomheder skal ansætte flere lærlinge, og de skal tegne kontrakt med dem, mens de går på grundforløbet på eksempelvis Learnmark Tech.

Stærkt lokalt samarbejde skal sikre faglært arbejdsstyrke
Virksomheder, der er medlem af DI, kan melde sig ind i Lærepladsalliancen, som skal være med til at sikre et stærkt match mellem virksomhed og lærling, øge grundskoleelevernes kendskab til uddannelsesmuligheder i lokalområdets virksomheder og styrke rekrutteringen til fag med få ansøgere og gode jobmuligheder.

Ledelse og faglærere på Learnmark Tech har et godt samarbejde med det lokale erhvervsliv, hvor mange virksomheder har tradition for at ansætte lærlinge. Det har i mange år betydet, at der er lærepladser til dem, der kan og vil, men man er ifølge Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech, ikke i mål.

- Udfordringen er nu, at virksomhederne ifølge Trepartsaftalen skal tegne kontrakt med deres kommende lærlinge, mens de er elever på skolen. Det har nogle brancher tradition for, mens andre først plejer at ansætte deres nye lærlinge, når de har afsluttet grundforløbet på skolen. For at vores unge og voksne elever kan skrive under på deres lærepladsaftale, mens de går i skole, har vi brug for et endnu tættere samarbejde med virksomhederne. Her er deres medlemskab i Lærepladsalliancen et stærkt værktøj – jo mere synlige virksomhederne er, jo nemmere kan vi sikre det rette match mellem virksomhed og lærling, understreger Kim Clausen.

Han arbejder samtidig på at lave lignende lokale alliancer med andre faglige organisationer som f.eks. Tekniq Arbejdsgiverne.

Årsagen til, at virksomhederne skal indgå lærepladsaftale, mens deres kommende lærlinge går på skole, er, at eleverne skal opleve erhvervsuddannelsen som ét sammenhængende forløb, hvor der ikke er ophold mellem grundforløb og hovedforløb. Samtidig har skolerne fået ansvaret for, at deres elever indgår lærepladsaftaler med virksomheder, Den kombination er med til at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive for eleverne.

Virksomheder i Lærepladsalliancen pr. 13. december 2021

Aagaard Jensen Gruppen A/S
Arnholtz Entreprise ApS
Assenholt & Nielsen ApS
Blunico A/S
Bytømreren A/S
Dagnæs Glaslager Tømrer/Snedker A/S
Dagnæs Murerforretning ApS
Ejvind Laursen A/S
FL Byg Tømrerfirma Frederik Thorborg Larsen
HM Entreprenør A/S
Hovedgård Blikkenslagerforretning ApS
Kent Sand Entreprise ApS
Mike Varberg Byg ApS
Milton Huse A/S
MN Brolægning ApS
Preben Jørgensen Huse A/S
RK Smede- og Maskinfabrik ApS
Schur Flexibles Denmark A/S
Simpson Strong-Tie A/S
Stark Danmark A/S
Steel Products Aage Østergaard A/S
Strib-Middelfart Entreprenørforretning A/S
Svend Erik Lind A/S
Tømrerforretningen Nicolai Vad Kruse ApS
Tømrer, Murer & Kloakmester John A. Laursen A/S
VAM A/S
Varberg Tømrer Og Ejendomsservice ApS
Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens A/S
Vola A/S

-dc

Læs mere om Byggeri

13/12 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.