left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Store kontorlejemål skiftes ud med små

Lejerne i Københavns omegn skifter de store kontorlejemål ud med små. Virksomhederne søger at effektivisere deres arealforbrug og efterspørger derfor mindre lejemål, forklarer lokal erhvervsmægler.

Del artiklen på

Selvom Danmark er i et økonomisk opsving, vælger mange lejere at udskifte deres store kontorlejemål med små. Københavns omegn oplever udviklingen i fuld effekt.

- Københavns omegns udbud af kontor-kvadratmeter er steget 8% det seneste kvartal. Samtidig er deres antal af lokaler i udbud faldet med 2%. Udviklingen er ikke unik for Københavns omegn, på landsplan ses en lignende udvikling. Antallet af kontor-kvadratmeter i udbud steget med ca. 4%, mens antallet af lokaler i udbud er faldet med 1% , siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Udbud steget med 32.300 m2
Med en stigning på 32.300 m2 har Københavns omegn oplevet den største stigning i udbuddet af kontorlokaler i over fire år. Erhvervsmæglerne i Københavns omegn nikker genkendende til udviklingen, og peger på effektivisering af virksomhedernes arealer som den primære årsag til udviklingen.

- I øjeblikket er det lejerne, som sætter kravene, men specielt flerbrugerhusene er blevet meget populære. Mange af dem er nye med flotte og moderne lokaler, som er det, lejerne leder efter. Denne løsning giver virksomhederne mulighed for at skære ned på arealforbruget til fordel for fælles arealer. Samtidig bliver flerbrugerhusene også en mere fleksibel løsning for lejerne., siger Mark Backhausen, medejer af Ibo Erhvervsmæglere.

Kun den plads de skal bruge
Lejerne er blevet mere bevidste omkring, hvad de ønsker af deres lokaler, og f.eks. åbningen af nybyggeri har været med til at give lejerne flere muligheder. Ifølge Danmarks Statistik har Københavns omegn 48.400 kvm erhvervslokaler under konstruktion og 7.600 nye kvm er åbnet i det første kvartal af 2019.

- Virksomhederne søger at effektivisere deres pladsbrug, de søger mere målrettet efter det lejemål, som passer specifikt til dem. De tager kun, hvad de skal bruge. Men det skal også siges, at lejerne gerne vil have skræddersyet deres lejemål, og ofte stiller nogle urentable krav til udlejerne. Siger Jan Dupont, indehaver af 2Collums.

Lejerne flytter ikke kun i mindre lejemål, de flytter også væk. Med København by tæt på er virksomhederne ofte klar på at rykke kontoret til centrum, hvis muligheden kommer.

- Derudover skal vi ikke undervurdere tiltrækningskraften af København centrum. Mit indtryk er, at mange virksomhederne fortrækker centrum. Selvom måske hverken forholdene eller pendlingen bliver bedre, afslutter Jan Dupont.

Læs mere om Byggeri

8/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.