Aktuelle nyheder - Byggeri

Store planer for nyt bykvarter i Nykøbing Falster

Store planer for nyt bykvarter i Nykøbing Falster

En udviklingsgruppe bestående af en erhvervsmand, et lokalt boligselskab og forskellige rådgivere har sammen med kommunen udviklet Schillerkvarteret

Del artiklen på

Kant arkitekter har tegnet visionsprojektet, som viser, hvordan Schillerkvarteret kan blive byens nye grønne og centrale byområde med ca. 10 minutters gang til stationen, havet, cafeer, biograf, teater og butikker. Og kun 12 km til stranden i Marielyst. Med sammenhængende grønne og blå strøg bliver boliger og natur planlagt sammen fra starten, hvor de grønne forbindelser desuden vil gøre det naturligt at cykle en tur gennem det nye kvarter op til åen og skoven. I fremtiden vil der muligvis komme et større å-projekt sammen med kommunen og lokale foreninger. Det er blot én af mange muligheder skitseret i udviklingsplanen.

- I mange år har der været et stort fokus på storbyens potentialer – og urbanisering. Faktisk så meget at man helt har overset de enorme potentialer, der ligger uden for København og Aarhus. Med Schillerkvarteret er det ambitionen at indfri de kvaliteter, der ligger i at have skov, sund og marker i baghaven og det helt unikke i at have en zoologisk have som nabo. Det er et helt særligt sted at få lov at bygge og bo, siger Sebastian Soelberg, der er kreativ leder i Kant arkitekter.

Byggeriet af Femern-forbindelsen til Tyskland og massive investeringer i togstrækningen mellem København og Hamborg vil forandre rejsetiderne i det østlige Danmark. Om få år vil beboerne i Schillerkvarteret kunne gå til stationen og tage et moderne tog til København. På en time ankommer toget til København. Når Femern-forbindelsen står klar i 2029, vil de kommende indflyttere måske vælge at køre den anden vej. På 1,5 time kan de være i Hamborg, hvis ikke de står af halvvejs i universitetsbyen Lübeck.

Blandet beboersammensætning i en blandet by
Åbningstrækket i fase 1 bliver almene boliger, som skal opføres i én etape på en kommunal og privat grund. Lokalplanen er i proces og forventes færdig i starten af 2021, hvorefter byggeriet kan gå i gang. Lokalplanen vil indeholde et attraktivt byggefelt til private boliger i første række til åen og skoven. På den måde baner de almene boliger vejen for de private boliger, hvilket har været planen fra starten.

Boligselskabet Fjordparken står bag de første almene boliger, og direktør Anita Ulrik Sørensen forklarer nærmere om, hvad man kan forvente sig:
 
- De almene boliger bliver for alle gennem hele livet. Det ældre par der har solgt deres ejerbolig og ønsker at bo et sted med de samme værdier. Det unge par under uddannelse. Den nyligt fraskilte far eller mor med børn. Singler i alle aldre og mange, mange flere. En blandet beboersammensætning i en blandet by. Boligerne vil blive bygget med fokus på tilgængelighed. Vi forventer, at boligerne kommer til at ligge i et spænd fra ca. 45 m2 til ca. 90 m2. Og vi vil arbejde for, at huslejen vil holde sig under 8000 kr. om måneden for de største boliger, forklarer Anita Ulrik Sørensen.

Lokalplanen for de første ca. 150 almene og private boliger i fase 1 forventes at starte op inden sommerferien.

Fase 1: Ca. 150 boliger (Andel almene: Ca. 100 boliger, andel private: Ca. 40-50) – Tidshorisont: To-tre år

 Fase 2: Ca. 2-300 boliger (Området indeholder nuværende produktionsvirksomhed og kan udvikles til andre formål end boliger) – Tidshorisont: 2-10 år.

-kj

Læs mere om Byggeri

28/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.