scroll
Svindlere bestiller byggevarer i kommuners navn

Svindlere bestiller byggevarer i kommuners navn

De møder derefter op ved en af kommunens ejendomme og kører væk med tyvegodset. Politiet har foretaget anholdelser i sagen

Af Dan Bjerring

Midt- og Vestsjællands Politi advarer nu firmaer, der leverer varer til kommuner, om at være på vagt over for en ny type af svindel.

Politikommissær Ramus Jensby fortæller, at politiet har modtaget flere anmeldelser de seneste uger på samme type forbrydelser:

- Derfor bør man som leverandør tage sine forholdsregler, hvis man gerne vil undgå at blive snydt, siger han.
Svindlerne ringer til leverandører af eksempelvis byggematerialer og bestiller dem i en kommunes navn og på kommunens EAN-nummer.

Leveres ved kommunens ejendomme
Varerne bliver typisk bestilt til levering ved af kommunens ejendomme, hvor svindlerne så tager imod og kører væk med dem:

- Derfor bør man som leverandør overveje at ringe tilbage til den pågældende kommune og sikre sig, at de rent faktisk står bag bestillingen. Man skal i den forbindelse være opmærksom på, at svindlerne kan fifle med telefonen, så det ser ud som om, at de ringer fra kommunens nummer, uden at de gør det, siger Rasmus Jensby.

To anholdt
Midt- og Vestsjællands Politi har efterforsket den nye type af kriminalitet og foretog mandag anholdelse i to forskellige sager.

To mænd blev anholdt, da de stod og ventede ved en børneinstitution i Herfølge efter at have bestilt vaskemaskiner for i alt 76.000 kroner.

Samme dag fik politiet også et tip om, at en lastbil forsøgte at afhente en palleløfter hos et firma efter at have bestilt den i en kommunes navn. Politiet kørte til stedet og anholdt føreren af lastbilen, inden han nåede at få varer udleveret.

Alle tre personer er sigtet og afhørt. De har øjensynligt optrådt i rollen som ’muldyr’ og blot lavet det praktiske arbejde, mens andre kriminelle har planlagt svindlen og gennemført bestillingerne.

21/9 2023