Aktuelle nyheder - Byggeri

Syv Milliarder spildt på uduelige jobcentreFormand for DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke.

Syv Milliarder spildt på uduelige jobcentre

Malersektionen i DI Byggeri savner konkret handling fra jobcentrene, når de søger arbejdskraft

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Malermestrene i DI’s Malersektion klager deres nød over akut mangel på arbejdskraft, og de savner ikke mindst mere handling fra jobcentrene:

- Vi oplever alt for lidt handling fra jobcentrene. Vi betaler syv milliarder kroner i Danmark for at drive jobcentrene, og alligevel er der meget lidt hjælp at hente, når vi henvender os. Ved en hurtig rundringning til en række af vores medlemmer svarer alle, at de kunne bruge 3-5 malersvende og 1-2 elever med det samme. Det synes jeg er grotesk og fortæller, hvor slemt det står til, siger formand for DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke.

Umulig opgave for den enkelte virksomhed
Willi Becke ser en oplagt mulighed for, de danske jobcentre i at samarbejde med europæiske jobcentre omkring rekruttering af malersvende til Danmark:

- Det er en umulig opgave for den enkelte virksomhed at løfte, men det burde være ligetil for jobcentrene. Der kunne laves et formaliseret samarbejde med flere udenlandske jobcentre om at rekruttere malersvende til Danmark. Vi savner også hjælp til at få lavet cpr-numre, sygesikringsbevis og andet til de svende, der kommer hertil. Det er jo EU-borgere, så der bør ikke være nogen problemer i det, men det er en stor byrde at pålægge den enkelte malervirksomhed, og noget jobcentrene nemt kunne hjælpe os med, siger han videre.

Mangler elever
Willi Becke der har sin egen malervirksomhed, fortæller også, at Vordingborg Kommune, hvor virksomheden ligger, har Danmarks laveste uddannelsesprocent.

Og han ser et generelt problem hos ’Udkantsdanmark’ omkring unges uddannelser:

- Jeg er uforstående overfor den manglende fokus, der er på at motivere unge til at tage en uddannelse samtidig med, at vi skriger på lærlinge og arbejdskraft i håndværksfagene herunder malerfaget.

Han efterlyser også mere fokus på muligheerne for voksenlærlinge:

- Der er masser af virksomheder, som gerne vil have dem, og der er mange muligheder. Vi ser imidlertid ikke, at jobcentrene gør meget for at præsentere muligheden for de jobsøgende, og det er rigtig ærgerligt både for os som virksomheder og for de jobsøgende, slutter Willi Becke.

Læs mere om Byggeri

9/12 2021