Aktuelle nyheder - Byggeri

Tager en pause fra gipsvæggeneDen fiktive 1800-tals-by Griffenholm skal leve op til alle moderne byggestandarder, men bygges efter de klassiske håndværkstraditioner. Foto: Middelaldercentret.

Tager en pause fra gipsvæggene

I en skov på Lolland opføres en række huse i træerne, der giver håndværkerne mulighed for at dyrke deres faglighed og de klassiske håndværkstraditioner. Husene skal udgøre oplevelsesuniverset Griffenholm

Del artiklen på

1. juli åbner Middelaldercentret på Lolland-Falster den nye attraktion Griffenholm. Her kan publikum opleve middelalderens myter og overtro på egen krop, når de inviteres indenfor i en mystisk skov med huse i træerne og uhyggelige lyde fra varulve, griffer og andre fabeldyr mellem trætoppene.

Griffenholm skaber dog allerede anderledes oplevelser for det lokale byggefirma Bjarne Petersen A/S, der har ansvaret for at opføre de særprægede huse i træerne. Det fortæller tømrer Willy Hansen:

- Træhusene skal ligne noget fra 1800-tallet, så det er vigtigt, at detaljerne er på plads. Det betyder, at vi får mulighed for at bruge vores håndværk til at løse nogle specielle og udfordrende opgaver, og det er et meget spændende projekt at være en del af, siger han.

Den fiktive 1800-tals-by Griffenholm skal leve op til alle moderne byggestandarder, men man trækker samtidig på de klassiske håndværkstraditioner for at give bygninger den helt rigtige stemning. Siden januar har håndværkerne derfor arbejdet med nagler, tapsamlinger og bindingsværk, ligesom der er blevet opført kuppelstrukturer og restaureret originale vinduer fra 1700- og 1800-tallet.

Sjovere end at sætte gipsvægge op
For tømrerlærling Simon Dalsby har arbejdet med Griffenholm givet mulighed for at dykke ned i de klassiske håndværkstraditioner. Og det har været en stor oplevelse at fordybe sig i fagligheden:

- De klassiske håndværkstraditioner som for eksempel bindingsværk fylder jo ikke så meget i vores uddannelse længere, så det er fantastisk at få mulighed for at genopleve faget, siger Simon Dalsby, og fortsætter:

- Herude arbejder vi meget med træ og lægtehammer, og jeg får en masse udfordringer, som jeg ikke har prøvet før. Jeg får lov til at bruge mit fag, og det gør mig til en bedre tømrer. Og så er det noget sjovere end at gå og sætte gipsvægge op.

Om Griffenholm:
- Middelaldercentrets nye attraktion Griffenholm undersøger middelalderens overtro og myter gennem et fiktivt univers baseret på viktoriatiden i 1800-tallet.
- Griffenholm er tilrettelagt, så det både kan fungere som museumsattraktion, læringsmiljø for skoleklasser og underholdning for voksne med bl.a. escape rooms.
- Griffenholm åbner for publikum 1. juli.

-los

Læs mere om Byggeri

15/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.