left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

To byggevirksomheder og en grossist nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019NCC er en af de tre nominerede virksomheder i byggebranchen, der 8.april kan rende med Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien 'muskel - og skeletbesvær'.

To byggevirksomheder og en grossist nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019

Byggevirksomhederne NCC Danmark, Adserballe & Knudsen samt stålgrossisten Lemvigh-Müller har gjort noget helt særligt for arbejdsmiljøet - og er med i det stærke opløb til Arbejdsmiljøprisen 2019

Del artiklen på

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år til fire virksomheder, som har gjort noget særligt for at fremme arbejdsmiljøet inden for forskellige områder. I år er bliver der fokuseret på arbejdsulykker, det psykiske arbejdsmiljø, muskel- og skeletbesvær og på unge og nyansattes arbejdsmiljø.

Adserballe & Knudsen A/S er nomineret i kategorien Psykisk arbejdsmiljø og NCC Danmark i kategorien Muskel- og skeletbesvær. De er begge medlem af Dansk Byggeri.

- De nye tiltag og daglige arbejde for at skabe et bedre arbejdsmiljø er med til at placere bygge- og anlægsbranchen stærkt i feltet, når der er tale om godt arbejdsmiljø. Vi har brug for alle gode ideer fra både ledere og ansatte, der kan gavne arbejdsmiljøet og sikkerheden på arbejdspladserne, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Kampen mod stress og ulykker
Initiativerne fra begge nominerede virksomheder tager kampen op mod to af arbejdsmiljøets værste fjender: stress og ulykker. Hos Adserballe & Knudsen A/S har man mindsket stressbelastningen hos den enkelte medarbejder ved at tale mere om trivsel på byggepladsen og udarbejde en ny håndbog.

Ét af tiltagene i håndbogen er at indføre en tidsramme for, hvornår man sender mails til hinanden for at sikre et balanceret arbejdsliv. Tiltagene har givet pote, og virksomhedens resultater har nu ført til, at Adserballe & Knudsen A/S er nomineret i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.

Ny storskærm betyder færre arbejdsulykker
Hos NCC Danmark fik en medarbejder en god idé til en ny digital løsning, som skulle gribe arbejdsmiljøproblemer an på en ny måde. Det er en interaktiv storskærm, som bruges, når de forskellige faggrupper er samlet på byggepladsen til ugentlige planlægningsmøder. Skærmen har styrket samarbejdet mellem forskellige faggrupper og dermed sikkerhedskulturen på arbejdspladsen.

Resultaterne hos NCC taler for sig selv. Halvandet år efter det nye tiltag var der ikke sket nogen arbejdsulykker. Det gav NCC Danmark mod på at arbejde videre - og resulterede i en nominering i kategorien Muskel- og skeletbesvær.

Antallet af arbejdsulykker er næsten halveret
Endelig har teknik- og stålgrossisten Lemvigh-Müller med projektet 'LM Nedtælling' skabt en ny bevidsthed om arbejdsmiljø. Tavlemøder og fokus på risici er blevet en del af hverdagen.

- Vi havde behov for en kulturændring og for at skabe en bevidsthed omkring arbejdssikkerhed. Vi skal alle sammen tænke på os selv og vores kollegaer først, siger Randi Hannibal Madsen, der er Arbejdsmiljøchef i Lemvigh-Müller.

Som en del af tiltaget er arbejdsmiljøgrupperne nu langt mere aktive og synlige. Arbejdsmiljø-repræsentanterne mødes ugentligt og gennemgår risici og forslag til forebyggelse. Desuden følger arbejdsmiljøafdelingen systematisk op på alle uheld og forebygger, at en lignende ulykke kan ske igen. Løbende evaluering har sikret, at indsatsen kunne tilpasses efter resultater og udfordringer. Randi Hannibal Madsen mener, at nøglen er systematik, information og kommunikation, og at tiltaget er lykkes, fordi ledelse, medarbejdere og arbejdsmiljøorganisationen har løftet i flok.

Og resultaterne har allerede vist sig. I 2016 havde virksomheden 44 arbejdsulykker, der medførte 705 fraværsdage. I 2018 var tallene faldet drastisk. Med 24 ulykker og 230 fraværsdage har virksomheden næsten halveret antallet af ulykker, og ikke mindst reduceret fraværsdagene og dermed alvorligheden i ulykkerne.

Arbejdsmiljøprisen 2019 uddeles den 8. april i DGI Byen, Tietgensgade 65 i København. Læs mere om de nominerede og vær med til at fejre vinderne, du kan tilmelde dig her

-jhn

Læs mere om Byggeri

12/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder