Aktuelle nyheder - Byggeri

Træ som byggemateriale hittede på Building Green

Træ som byggemateriale hittede på Building Green

Træ som byggemateriale var det helt store trækplaster på Building Green i Aarhus, der oplevede et højere antal besøgende end begge de foregående år

Del artiklen på

Centralværkstedets gange, udstillerstandene og pladsen foran scenerne var godt fyldt op, da Building Green for tredje gang slog dørene op i Aarhus. Hele 2511 besøgende havde fundet vej til den grønne event, der levede op til forventningerne:

- Vi er meget glade for den store opbakning blandt samarbejdspartnere, udstillere og det gode fremmøde af relevante besøgende, der bestod af rigtig mange arkitekter, bygherrer, ingeniører, entreprenører og byplanlæggere, forklarer Ditte Rosenquist, projektleder for Building Green.

Stor opmærksomhed på træ som byggemateriale
Foruden emner som byudvikling i Aarhus og cirkulær økonomi fik træ som byggemateriale igen i år stor opmærksomhed. Pladserne foran Central Stage var proppet til randen med interesserede besøgende, da emnet var på agendaen.

Et andet tema, der blev taget rigtig godt imod, var fremtidens boformer. Building Greens besøgende var meget nysgerrige på at høre om nye former for bofællesskaber og måder at designe fremtidens livsstil, så vores byggeri imødekommer, hvordan mennesker gerne vil bo med bæredygtighed for øje.

Tilfredse udstillere
Bag hovedscenen var afskærmningen mellem siddepladserne og udstillerstandene to grønne plantevægge fra virksomheden Natural Greenwalls, der også havde en udstillerstand. Ifølge René Lund, CEO i Natural Greenwalls, så de eventen som en mulighed for at komme i dialog med arkitekter og bygherrer, og de var meget tilfredse.

- Det var første gang, vi var med, men vi havde ikke forventet, at der ville være så mange besøgende, og så mange relevante besøgende. Vi var to med på messen, og vi nåede stort set ikke at snakke sammen nogen af dagene, fordi der konstant var nogen, der ville høre mere.

Vidensdelingen mellem udstillere og besøgende gik begge veje, forklarer René Lund:

- Vi har fået en hel masse viden om vores målgruppe, om branchen, om fremtiden og om vores eget produkt med hjem. De besøgende så nogle styrker i vores plantevægge, som vi selv havde taget lidt for givet, så det var rigtig spændende at få nogle nye øjne på vores produkt.

Startskuddet for bæredygtige iværksættere
Oppe på balkonen i Centralværkstedet kunne de besøgende gå på opdagelse i Innovation Village, hvor iværksættere viste deres grønne produkter frem. For anden gang deltog iværksættervirksomheden SUND FORLUFT med deres grønne indeklimaløsning, og ifølge Kristoffer Jensen, der er CEO og medstifter, har det været et vigtigt startskud for startuppen.

- Til eventen i Forum i efteråret 2018 mødte vi blandt andet nogle facilitatorer af et acceleratorprogram. Det har betydet, at vi er vokset fra et innovationsprojekt til en egentlig virksomhed med omsætning og har boostet vores salgstal fra blot 10 enheder inden eventen til 50 i dag.

Kristoffer Jensen er også tilfreds med udbyttet af udstillingen i Aarhus i sidste uge, og iværksættervirksomheden tager gerne turen til Building Green igen.

- Vi glæder os til næste Building Green, og vi håber specielt at komme med til München, hvor vi vil prøve kræfter med tyske kunder og aktører. Det er utroligt spændende, at vi kan få lov til at prøve internationale markeder af på en event, som giver os tryghed og muligheder, og hvor vi føler os på hjemmebane, slutter han.

Fra København til Aarhus, Oslo og nu München
Til november 2019 rykker Building Green bæredygtighedsfesten sydpå til netop München for første gang. I efteråret 2018 var det Oslo, der for første gang fik besøg af den grønne event. Eventen i Aarhus, München og Oslo er alle udsprunget af storebroren i København, der løber af stablen i slut oktober 2019 for niende gang.

- Det er et spændende år for Building Green. I forbindelse med vores kommende event i München oplever vi en stor interesse for at skabe bæredygtigt byggeri, og vi er blevet taget godt imod af toneangivende samarbejdspartnere og nye udstillere. Vi glæder os meget til at farve byen endnu mere grøn i slutningen af november, siger Ditte Rosenquist.

-jhn

Læs mere om Byggeri

11/4 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.